İran'dan Türkiye'ye Esad tehdidi

Wikileaks'in ifşa ettiği yazışmalarda, İran'ın Türkiye'yi "Esad'ı vurursanız sizi vururuz" diye tehdit ettiği ortaya çıktı.

Wikileaks'in yayımladığı Suudi Arabistan belgelerinden İran ve Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşa yönelik politikalarıyla alakalı ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği'nden Dışişleri Bakanlığı'na yollanan bir rapora göre, İran Türkiye'ye gönderdiği bir heyet aracılığıyla, Türk askeri üslerinin Esad rejimini vurmakta kullanılması halinde İran füzelerinin Türkiye'yi hedef alacağı tehdidinde bulunmuş.

Raporda ayrıca İran'ın, Türkiye'yi Esad'a karşı mücadeleyi desteklemekten vazgeçirmek için defalarca girişimde bulunduğu, İran medyasında Türkiye'nin Amerika ve İsrail'le aynı safta yer aldığı şeklinde propaganda yapıldığı ve İran, Irak ve Esad rejiminin arasında bölgedeki savaş dolayısıyla yakınlaştığı gibi bilgiler yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Halep'te muhaliflerle rejim arasındaki çatışma sürüyor
Wikileaks: Suudi Arabistan Mubarek için rüşvet önerdi

Dünya Haberleri