İran, umreyi yasakladı

Şii alim Nemr el-Nemr'in idamından sonra Suud yönetimiyle ilişkilerin gerildiği İran'da hükümet, vatandaşların umreye gitmesini yasakladı. Ayrıca Suudi Arabistan ile yapılan bütün ticaret durduruldu.

[Karar]

İran ile Suudi Arabistan arasında Şii din alimi Nemr el-Nemr'in idam edilmesinden sonra ortaya çıkan gerginlik nedeniyle tarafların karşılıklı yaptırımları sürüyor.

Suud yönetiminin İran ile diplomatik ilişkileri kesmesinin ardından İran tarafından iki hamle geldi. AFP'nin İran hükümetinin resmi internet sitesi ve medya organlarına dayanarak verdiği habere göre İran vatandaşlarının umreye gitmesi ikinci bir emre kadar yasaklandı. 

Bütün ürünlerin girişi yasaklandı

Ayrıca İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, Suudi Arabistan'dan gelen ürünlerin tamamının İran'a girişinin yasaklandığını duyurdu.

İki ülke arasında yükselen tansiyon, bugün sabah saatlerinde Yemen'in başkenti Sana'daki İran Büyükelçiliği'nin Suud uçakları tarafından hedef alınmasının ardından doruğa çıkmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İran, Suudi Arabistan'ı BM'ye şikayet etti
İran - Suud gerilimi savaşa dönüşür mü?
İran: Suud uçakları Yemen'deki Büyükelçiliğimizi vurdu

Dünya Haberleri