Irak, Türkiye'yi BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet edecek

Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin, Dışişleri Bakanlığı'na Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'na şikayet edilmesi için talimat verdiği bildirildi.

[Karar]

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye'nin "Irak'ın egemenliğini ihlal ettiği" gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'na şikayet edilmesi için Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdi.

Irak Başbakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'den, askerlerini Irak'tan "derhal çekmesini talep etmesi" istenildi. Irak, önceki günlerde NATO'dan da benzer bir talepte bulunarak "Türkiye'ye baskı uygulanmasını" istemişti.

Türkiye: Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıyız

Talimatın, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Bağdat ziyaretinden bir gün sonra gelmesi dikkat çekti. Ziyaret sonrası Başbakanlık'tan yapılan ilk açıklamada "Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz" demişti.

İbadi, daha önce geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türk askeri 48 saat içinde Musul yakınlarındaki Başika kampından çekilmediği takdirde "her seçeneği değerlendireceklerini" söylemişti. Bölgedeki İran destekli milis güçleri de Türkiye'ye saldırı düzenleme tehdidinde bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Irak, Türk askerlerinin ülkeden çıkması için mektupla BM'ye başvurdu
Erdoğan: Irak'ın BMGK başvurusu dürüst bir adım değil
Başbakan Davutoğlu: Hedefimiz ekim ayında vizesiz Avrupa

Dünya Haberleri