iPhone kullanıcılarının pil kabusu bitecek mi?

Apple'ın her yeni modelde iyileştirmeye çalıştığı pil dayanıklılığını iOS 9 çözebilecek mi? İşte WWDC'de gözden kaçmayan o detay.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen büyük ekranlı iPhone 6, mobil deneyimi her alanda iyileştirdi. Ancak tek şarj ile sunulan kullanım süresi halen beklenen seviyelere inilebilmiş değil. Bu konuda bir yandan donanım geliştirmeleri yapılırken, diğer yandan Apple durmaksızın yazılımı daha az sistem kaynağı harcayacak hale getirmek için çalışıyor. 

Özellikle mobil cihazlarda işletim sisteminin ve uygulamaların donanımı daha verimli değerlendirmesi, daha düşük güç tüketimine ve böylelikle tek şarjla daha uzun süreli kullanıma imkan tanıyor. Apple yaptığı açıklamada iOS 9'un mobil cihazlara en az bir saat daha pil ömrü ekleyeceğini duyurdu. Ayrıca iOS 9 kullanıcıları iPhone'un şarjı azaldığında yeni geliştirilen güç tasarruf modunu aktif ederek üç saate kadar ekstra kullanım elde edebilecek. 

Pil ömrü tüm mobil devleri için darboğaz olmaya devam ediyor. Enerjiyi depolama ve tüketmeyle ilgili teknolojiler, işlemciler ya da bellek teknolojileri kadar hızlı gelişip beklentiyi aşamıyor. Yoğun kullanımda bir günü tamamlayabilen bataryalar iyi olarak kabul ediliyor. Bakalım iOS 9 güncellemesi sonrası iPhone 5 ve daha yeni Apple telefonları nasıl performans sergileyecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

iOS 9 akıllı Siri ile geliyor

Teknoloji Haberleri