iPhone 5se gerçek mi?

Apple'ın bu sene küçük ekranlı bir akıllı telefon tanıtmayı planladığı iddia ediliyor. iPhone 5se adıyla geleceği belirtilen model, hangi özellikleri ile öne çıkacak?

Son aylarda küresel teknoloji basınında Apple’ın 2016 yılını sadece iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile tamamlamayacağı, planların yeni bir sürpriz üzerinde yoğunlaştığı konusunda çok sayıda haber çıkmıştı. Yeni bir bilgi ise bunun doğruluk payını iyiden iyiye artırıyor…

Yeni cihaz N69 kod adına sahip ve iPhone 5se nihai model ismi ile gelecek gibi görünüyor. Peki nedir bu ‘se’ diye soranlara yanıt şu: Special Edition’ın baş harfleri (S ve E) kullanılıyor; yani özel sürüm kelime öbeği bu noktada sonraki iPhone modellerinden birinin adını meydana getiriyor.

Söz konusu akıllı telefonun çıkış nedeni ise özellikle eski Apple severlerin ‘küçük ekranda iOS işletim sistemi kullanımı’ yönündeki talep ve beklentileri. Büyük ekranlı iPhone 6 ve 6 Plus ile devamındaki güncellenmiş modelleri büyük bulan hatrı sayılır bir kesmin varolduğu net olarak biliniyor. Özetle Apple, 4 inç ekranlı bir model duyurmak istiyor ve bunun adı da son bilgilere göre iPhone 5se olacak.

Peki iPhone 5se özellikleri neler olacak? Bu noktada iddialar cihazın ‘düşük bir fiyat’ etiketine sahip olacağı ve bu nedenle de beklentilerin yüksek olmaması gerektiği yönünde. iPhone 6 ve 6s serisindeki gibi 2,5D ekran tasarımı, iPhone 5se modelinde de olabilir. Kamera se 8 MP arka ve 1.2 MP ön kamera şeklinde. Yani iPhone 6’daki gibi.

Sağlık uygulaması, barometre, daha geniş açı ile (daha fazla alanı kapsayacak şekilde) video kayıt özelliği, NFC, Apple Pay, iPhone 6’da yer alan işlemci ve grafikler ilgili modelde öne çıkabilir. Bluetooth 4.2, VoLTE ve 802.11ac WiFi standardı ile gelebilir. iPhone 6s’teki Live Photos özelliği ile Rose Gold (pembe) renk seçeneği de beklentiler arasında.

Son olarak iPhone 5se ne zaman tanıtılır? Nisan ya da belki Mart gibi. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz…

Not: Görseller temsilidir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Teknoloji Haberleri