iOS 9 akıllı Siri ile geliyor

WWDC konferansında nihayet beklenen duyuru yapıldı ve Apple’ın yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 9 detayları açıklandı. İşte çıkış tarihi ve yeni özellikler.

Apple geliştirici konferansında beklenen duyuruyu yaptı ve hem iPhone hem de iPad ile kullanılacak iOS 9 mobil işletim sistemini tanıttı. iOS 9 güncellemesinin yeni özelliklerden önce altyapıyı güçlendirmeye ve performansı artırmaya yönelik bir sürüm olacağı daha önceden biliniyordu. Bu detay kapsamında açıklanan özelliklerin seyrekliği dikkatimizden kaçmadı.

Proaktif Siri adı verilen ve uygulamalar içerisinde de dilediğiniz sayfaya arama yapabilen Siri’nin yeni iOS sürümünde yer alacağını açıklayan Craig Federighi, iOS 9’un takvim sisteminde artık trafik uyarılarının da yer alacağını müjdeledi.

OS X El Capitan ile kullanılacak San Fransisco adı verilen yeni Apple fontunun iPhone ve iPad sahipleriyle buluşacağı iOS 9 güncellemesinin bir diğer önemli güncellemesi ise nihayet iki uygulamayı tek ekranda aynı anda görüntüleme ve çalıştırma özelliği olacak. Diğer bir deyişle sağ tarafta tarayıcı, sol tarafta Word belgesi üzerinde çalışmak (tıpkı Windows bilgisayardaki gibi) mümkün olacak.

Bir müjde de iOS güncellemelerinin büyük boyutundan yakınanlar için: iOS 8’de 4,6 GB olan güncelleme boyutu, iOS 9’da sadece 1,3 GB’a indirilmiş durumda. Özellikle 8 GB ve 16 GB cihaz kullananlar için önemli bir rahatlık olacağını tahmin etmek zor değil.

iOS 8 ile uyumlu tüm cihazlarda çalışacağı açıklanan iOS 9 açık beta olarak Temmuz ayında yayınlanacak. Son kullanıcılara otomatik indirme olarak sunulması ise Sonbahar aylarında gerçekleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

iOS 9 BETA 3 nasıl yüklenir? (iOS 9 BETA 3 sürümü yükleme kılavuzu)
Apple daha iyi koruyacak
iPhone kullanıcılarının pil kabusu bitecek mi?

Teknoloji Haberleri