İngiltere: Rusya, Suriye'de kurallara uymalı

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, Rusya'nın Suriye üzerindeki etkisini, Esad'ı kendi halkını bombalamaktan vazgeçirmek için kullanması gerektiğini söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin "zor bir durumu çok daha tehlikeli hale getirdiğini" belirterek, NATO savunma bakanlarının bu konuyu görüşmek için yarın Brüksel'de toplanacaklarını söyledi.

Muhafazakar Parti kongresine katılmak için bulunduğu Manchester'da BBC'ye konuşan Fallon, Esed rejiminin kendi vatandaşlarını bombaladığını ve IŞİD'in güçlenmesine neden olduğunu vurguladı.

Esad rejimi bir gün bile daha fazla ayakta kalmamalı

Fallon, "Rusya'nın Esed rejiminin gerekenden bir gün bile daha fazla ayakta kalmaması için bu rejimi tahkim edecek her türlü hareketten vazgeçeceğini umuyorum. Suriye üzerinde etkileri var. Bu etkiyi, Esed'i kendi vatandaşlarını, kendi halkının çocuklarını bombalamaktan vageçirmek için kullanmalı" şeklinde konuştu.

Rusya'nın kurallara uyması gerekiyor

Fallon, Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlalinin de yarınki NATO toplantısında gündeme geleceğini belirterek, "Rusya’nın bazı kurallara gerçekten uymasını temin için çabalarımızı koordine edeceğiz. Ruslar Türk hava sahasını ihlal etti. Türkiye bir NATO üyesidir" dedi.

Fallon, "Gerçek tehlike IŞİD’e karşı kampanyamıza gereğince odaklanabilmek için bu konuyu çözmemiz lazım" ifadesini kullandı.

LONDRA/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İngiltere, savaş uçakları ve SAS komandolarını Suriye'ye gönderiyor
Cameron'dan Rusya'ya çağrı: IŞİD'le mücadelede bize katılın

Dünya Haberleri