İngiliz ve Rus taraftarlar arasındaki kavga sürüyor

EURO 2016'nın açılış gününde Fransa-Romanya karşılaşması sırasında Marsilya kenti, şiddet gösterilerine sahne oldu. Fransa'nın son dakika golü bularak maçı kazanmasının ardından İngilizlerle Fransızlar arasında arbede çıkmıştı. Marsilya'nın birçok noktasında yaşanan kavgalar sonrası onlarca taraftar gözaltına alındı. Bugün ise Ruslarla-İngilizler bilinmeyen bir sebepten tartıştı. Sonrasında kavganın dozu arttı, 2'si ağır 6 Rus taraftar yaralandı. Kafasına demir sandalye gelen bir İngiliz taraftarın öldüğü iddia edildi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) bu akşam Marsilya’da İngiltere ve Rusya arasında oynanacak maç öncesi iki takım taraftarları arasında yine kavga çıktı.  Marsilya’nın turistik eski liman bölgesinde çıkan kavgada, 2'si ağır 6 kişi yaralandığı belirtilirken 1 kişinin de öldüğü iddia edildi. Ağır yaralanan bir Rus vatandaşının da kalp krizi geçirdiği ve yaşam mücadelesi verdiği bildirildi. Diğer ağır yaralı İngiliz taraftarının durumunun da ciddiyetini koruduğu belirtildi.

POLİS MÜDAHELESİ VAR AMA...

Sayıları 500’ü bulan taraftarları ayırmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kalan polis, kavgaya karışan 6 kişiyi sorgulamak üzere gözaltına aldı.  Dün yine kentte Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan kavgayı
polis güçlükle ayırmış ve 9 kişiyi sorgulamıştı.

TURNUVANIN EN RİSKLİ DURUMU

Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, bu akşam oynanacak İngiltere-Rusya maçını, turnuvanın en riskli beş müsabakasından biri olarak gördüklerini bildirmişti.  "I TELE" kanalına konuşan Kanner, "İngiltere-Rusya maçı, turnuvanın en riskli beş maçından biri. Her an patlamaya hazır bir maç ama biz bu patlamayı önlemek için her türlü tedbiri aldık." ifadelerini kullanmıştı.  Bu akşamki maçı yaklaşık 20 bin İngiliz ve 12 bin Rus taraftarın izlemesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

EURO 2016'da İngiliz taraftarlardan büyük vicdansızlık
UEFA, Fransa'daki taraftar şiddetini kınadı

Spor Haberleri