İngiliz Akademisyen İstanbul Adliyesi önünde gözaltına alındı

Akademisyenlere destek için İstanbul Adliyesi’ne giden İngiliz akademisyen Chris Stephenson, bildiri dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındıktan sonra savcılığa sevk edilen akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy’a destek olmak için bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen İngiliz akademisyen Chris Stephenson gözaltına alındı.
 
 
Akademisyenlerin avukatı, Türkiye’de özel bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan Stephenson’un adliye binasına girerken yapılan aramada çantasındaki HDP İstanbul İl Örgütü’ne ait olduğu belirtilen ’Nevruz’ bildirileri gerekçe gösterilerek gözaltına alındığını söyledi. Stephenson’un Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü kaydedildi.
 
İSTANBUL/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

1128 akademisyen 'terör' soruşturması: Savcılık, ifadeleri almaya başladı

Güncel Haberleri