İkiz plakaların sırrı çözüldü: Araçlar korumaların

İstanbul'da MHP ve CHP parti binalarına yüz metre mesafede fotoğrafı çekilen aynı plakalı iki aracın sırrı çözüldü. Araçlardan biri Bakan Müezzinoğlu'nun diğeri ise korumaların çıktı.

[Karar]

MHP ve CHP'nin İstanbul Seyrantepe'deki parti binalarına yüz metre mesafede fotoğrafı çekilen iki aracın aynı plakayı taşımasıyla ilgili gizem CHP'nin soru önergesine Sağlık Bakanlığı'ndan gelen yanıtla çözüldü. CHP, İçişleri Bakanlığı'na araçların kime ait olduğunu ve hangi amaçla orada beklediğini Meclis'te soru önergesi olarak vermişti.

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği jet yanıtta, araçlardan birinin Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na bir diğerinin ise onun korumalarına ait olduğu belirtildi. Aynı plakalı iki aracın sanayiye bakım için getirildiğini açıklayan Bakanlık, plakaların aynı olmasını ise Başbakanlık ve bakanlık koruma araçları için sıradan bir uygulama olduğunu belirtti.

Plaka ikiz değil üçüz çıktı

Diğer yandan ikiz plakayla ilgi yeni bir detaya da Karar.com ulaştı. İki araçta da bulunan 06 L... plakası, Plaka Sorgulama Sistemi'nde incelendiğinde ortaya bambaşka bir manzara çıktı.

Biri Audi, diğeri de Volkswagen olan araçların taşıdığı plaka, sistemde Mercedes marka bir araca ait görünüyor. Bu da dolaşımda aynı plakalı başka bir aracın olduğu anlamını taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Mobil Plaka Tanıma Sistemi ikiz ve sahte plakaların peşinde

Güncel Haberleri