Huawei Akademi bugüne kadar 11 ülkede, 3 farklı dilde eğitim programına imza attı. Günden güne genişleyen eğitim merkezi ve büyüyen ekibiyle Huawei Akademi; Türkiye’nin yanı sıra, Azerbaycan, Gürcistan, Belarus, Ukrayna ve diğer Orta Asya ülkelerine de eğitim desteği sunarak, günden güne daha geniş coğrafyalara hitap etmeye devam ediyor.
Bilgi teknolojileri alanındaki eğitimler için ikinci ve üçüncü nesil iletişim altyapısına sahip olan Huawei eğitim merkezinde, bugüne kadar toplamda 7 bin eğitim gününü (77.000 adam/gün) aşan eğitimler verildi.
Huawei Akademi Direktörü Yücel Aslanbaş, akademi yapısını şu sözlerle değerlendirdi:
“Eğitim programlarımızı oluştururken öncelikle yeni teknolojileri yakından takip ediyoruz. Sonrasında oluşturulan programlarla birlikte müşterilerimizin ve mevcut pazarın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Geçen sene daha çok 4,5G, SDN, NFV, IoT, Cloud DC, IP gibi yeni teknolojilere ilişkin eğitimlerle müşterilerimize destek verip 5G teknolojisine ilişkin eğitimleri de hazırlamaya çalıştık. 5G eğitimlerini geçen sene Aralık ayında müşterilerine eğitim vermeye başlayan Huawei Akademi, 2019 yılında 5G eğitimlerini daha kapsamlı olarak müşterilerine vermeye hazır durumda. Huawei Akademi tarafından verilen eğitimler ürün, sertifika ve yönetim eğitimleri olmak üzere 3 grupta toplanıyor.”
Huawei Akademi’yi öne çıkaran ve fark yaratan özelliklerden biri de sertifika uygulamaları. Bunlar arasında IP, Transmisyon (veri aktarımı), Wireless (kablosuz) ve Network Expert (şebeke uzmanı) sertifika eğitimleri bulunuyor. IP sertifika eğitimleri İstanbul Üniversitesi ve özel eğitim merkezleriyle yapılan iş birlikleri çerçevesinde sunuluyor. Diğer sertifika eğitimlerinin tümü ise sadece Huawei Akademi tarafından gerçekleştiriliyor.
Yücel Aslanbaş sertifika programlarıyla ilgili olarak; “Bu sertifika programları özellikle müşterilerimizin çalışanlarının teknik alanlarında yetkinliklerini yükselttiği gibi, kariyer planlamalarında da avantaj sağlıyor. Ayrıca üniversite öğrencilerine mezun olduktan sonra daha iyi koşullarda iş bulmalarını sağlamanın yanı sıra, sektörümüzün nitelikli insan gücünün yükseltilmesine de destek vermeyi amaçlıyoruz” dedi.
Son yıllarda bilişim sektörü içinde özellikle IP, ICT, LTE ve Network Uzman sertifika programları gibi sertifikaya dayalı eğitimlere olan taleplerde önemli artışların olduğunu söyleyen Huawei Akademi Direktörü Yücel Aslanbaş, dünyada ve Türkiye’de operatörlerin network uzmanlarına olan ihtiyacı ve mesleğin geleceği ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Operatörler şebekelerini yeni teknolojiler doğrultusunda sürekli olarak yeniliyorlar. Böyle olunca da farklı alanlarda yetenekli personel ihtiyacı oluşuyor. Teknolojinin sürekli olarak yenilenmesiyle birlikte yeni servisler ve alanlar açılıyor. Bu yenilenmeye eşlik edebilmek ve içinde yer alabilmek için, network uzmanlarının da eşzamanlı olarak kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Huawei Akademi’nin 2019 planlarında ise üniversitelerle daha fazla iş birliği yaparak; 5G, LTE, ICT gibi sertifika programlarının yanında yönetim eğitimlerine odaklanmak yer alıyor.