Hollande'dan terör saldırısına ilk tepki: Sınırlarımızı kapatıp OHAL ilan ettik

Fransa cumhurbaşkanı Hollande Fransanın başkenti Pariste peş peşe gerçekleştirilen terör saldırılarılarıyla ilgili "Sınırlarımızı kapatıp olağanüstü hal ilan ettik" dedi. OHAL ilanının ardından 1500 Fransız askeri Paris sokaklarına indi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ülkedeki terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada ülkeye giriş çıkışların kapatıldığını ve Fransa'da olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

10 bin kişilik polis gücü devrede

Fransız ordusundaki askerlerin ve yaklaşık on bin kişilik polis gücünün devreye sokulduğunu açıklayan Hollande, Türkiye'ye G-20 zirvesi için yapacağı ziyareti de iptal ettiğini duyurdu. Fransa'da bakanlar kurulu acil olarak toplandı. Paris'te tüm metro seferleri ve toplu ulaşım iptal edildi. Ülkede olağan üstü hal ilan edildi. Paris'te yarın bütün okullar tatil edildi. 

G-20 ziyareti iptal

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande G20 Türkiye Zirvesi ziyareti iptal etti. OHAL kararının ardından Fransız askerleri Paris sokaklarına indi. 

Sokağa çıkmayın çağrısı

Bu arada başkentte toplam 6 yerde çıkan silahlı çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Fransız yetkililer, Parislilere başkentte kamu güvenliğini sağlanana kadar sokağa çıkmamaları yönünde çağrılar yapıyor.

"Stade de France" etrafında meydana gelen üç ayrı patlama dışında, bu bölgede el bombalarının da kullanıldığı yine gelen haberler arasında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fransa'da olağanüstü hal 3 ay sürebilir
Paris'te hayat duracak, Hollande Savunma Konseyi'ni toplayacak
Paris'te terör | El bombası atıp, kaleşnikofla taradılar: 153 ölü 200 yaralı

Dünya Haberleri