Hendekte çözülme sürüyor

PKK’nın ‘Devletin savaş politikasının çökeceği yer’ iddiasında bulunduğu Nusaybin’de terör örgütü çözüldü. Son 72 saatte 67 terörist teslim oldu. Bölgede dün de kırsala kaçmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 5 terörist öldürüldü, 42 kişilik grup ise askere sığındı. Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla dağılan örgütün üst düzey sorumlularının, sıkışan teröristlerle ilgili sözleri çöküşü ortaya koydu: Durum normal değil kalanlar imha olacak.

[Karar]
HİLAL ÖZTÜRK

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla Nusaybin’de ağır darbe alan PKK’da çözülme sürüyor. Bölgede önceki gün 25 dün de 42 terörist teslim oldu. İlçede kırsala kaçmaya çalışan hainler güvenlik güçleriyle çatıştı. 5 terörist öldürülürken kırsaldan gelenlere karşı çıkan 42 kişilik grup teslim oldu.

Teslim olan teröristler arasında ağır yaralı bir kadın sedyeyle taşındı. 25 teröristin ardından, örgütün üst düzey sorumlularının Şırnak ve Nusaybin’de sıkışan teröristlerle ilgili “Durum normal değil, kalırlarsa imha olacaklar” bilgisi verdiği tespit edildi. Teröristlerin her yolu deneyerek bölgeden çıkmaya çalıştıkları, fedai eylemi yapılması talimatı da verildiği belirtildi.

‘KESKİN’ İTİRAF: BU SAVAŞIN ANLAMI YOK

Amerikan New York Times muhabiri Robert F. Worth, Cizre ve Nusaybin’de PKK’nın hain eylemlerini kaleme aldı. Bölgede sivillerle yüz yüze görüşen ABD’li gazeteci Pazar Dergisi’nde yayımlanan yazısında, “PKK’lılarla bölge halkının söyledikleri farklı” deyip şunları yazdı: Sömürgeleştirilmiş ve malına mülküne el konmuş insanların sesi olduklarını iddia etmişlerdi. Ama dokuz ay süren savaşın ardından en çok destek bulduğu bölgelerde bile birçok insan PKK’lıları suçladıklarını sessizce kabul ediyor...

ÖLMEK İSTEMİYORUM

Kobani’de savaşan Silvan doğumlu bir PKK’lı keskin nişancıyla da görüşen Worth, kadının sözlerini şöyle dile getirdi: Hiçbir sonuç getirmeyen bir dava uğruna ölmek istemiyorum. Tüm dünya Kobani’de ne yaptığımızı biliyordu. Verdiğimiz savaşın bir anlamı vardı. Burada bir anlam göremiyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

PKK'lı teröristler muhtarı canlı canlı yaktı

Güncel Haberleri