HDP'yi IŞİD'e operasyon da memnun etmedi

Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiği propagandası yapan HDP'yi örgüte yapılan sınır ötesi operasyon da memnun etmedi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Zamanlama manidar. Operasyon samimi değil" dedi.

AK Parti'yi IŞID'e yardım etmekle suçlayan HDP, sınır ötesi operasyondan da rahatsız oldu. Başta Selahattin Demirtaş olmak üzere parti kurmayları operasyonla ilgili sessizliğe bürünürken ilk açıklama HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'den geldi. Baluken, Suriye'deki IŞİD unsurlarına yönelik operasyonun zamanlamasının manidar olduğunu söyledi.

Samimi operasyon değilmiş!

Baluken, "Hem yurt içinde hem yurt dışında IŞİD ile ilgili oluşan algının yarattığı baskıdan kurtulmak, Kürtlerin Rojava'da kazanımlarını engellemek ve tampon bölge tartışmalarını gündeme getirip bunu oluşturmanın zeminini hazırlamaya yönelik bir operasyon olarak değerlendiriyorum" dedi.

IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen hava operasyonunu değerlendiren HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, AK Parti Hükümetinin IŞİD'e karşı gerçekleştirdiği operasyonun samimiyetinin tartışıldığını ifade etti.

Baluken, "AKP eğer samimi ise öncelikle yurt içinde katliamlar yapan ve yapmaya her an hazır olan IŞİD'in uyuyan hücrelerine yönelik operasyon yapması gerekir. Yeni katliamların önüne geçmek için tedbirler alması gerekir. Bu anlamda etkin bir çalışma ve tedbirin olmadığını görüyoruz" dedi.

Baluken, IŞİD'in de aralarında bulunduğu birçok örgüte yapılan operasyonu da görmezden geldi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu; Kadife eldivende demir yumruk
HDP'nin "Yürüyüş" çağrısında provokasyon endişesi
IŞİD'e yönelik hava operasyonu Ankara'nın kararı

Güncel Haberleri