HDP'nin "Yürüyüş" çağrısında provokasyon endişesi

HDP'liler, Suruç saldırısını protesto için İstanbul'da düzenlenecek yürüyüşe kitlesel katılım çağrısı yaptı. Ancak üst üste şehit cenazelerinin geldiği bu günlerde düzenlenecek yürüyüşün toplumsal gerginliği daha da tırmandırmasından endişe ediliyor.

Suruç katliamını protesto gerekçesiyle Pazar günü İstanbul'da büyük bir yürüyüş planlanıyor.

"Barış Bloku" adı altında yapılanan organizasyon komitesi "Barışı Biz İnşa Edeceğiz" sloganı ile herkesi yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Toplantıya HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Garo Paylan, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Samet Mengüç ve İHD Azınlıklar Komisyonu üyesi Meral Çandır katıldı.

Yapılan açıklamada, valilikten yürüyüş için izin çıkmadığı, görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

PKK provokasyonu endişesi

Türkiye'nin içinde bulunduğu kırılgan dönemde İstanbul'da kitlesel eylem çağrısında bulunulması endişeleri beraberinde getirdi. Zira, üst üste PKK saldırılarından sonra gelen şehit cenazeleri toplumda hassasiyeti zirveye çıkarmış durumda.

Adıyaman'da bir askerin şehit edilmesi, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisin evlerinde uyurken başlarından vurularak katledilmesi ve son olarak dün Diyarbakır'da kaza ihbarı ile kurulan pusuda bir trafik polisinin şehit edilmesi...

Bu ortamda İstanbul'da düzenlenecek kitlesel bir yürüyüşün provokasyona açık olduğu, eylemin PKK şovuna dönüşme tehlikesi bulunduğu, bunun da toplumdaki gerginliği daha da artıracağı endişesi dile getiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Aydınlardan 'barış' çağrısı
HDP'yi IŞİD'e operasyon da memnun etmedi

Güncel Haberleri