HDP'den Hakkari'deki görüntüler hakkında suç duyurusu

HDP, Hakkari'de çekildiği öne sürülen, yazılı ve görsel medyada paylaşılan görüntülere ilişkin, sorumlular hakkında Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

HDP basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu tarafından başsavcılığa verilen dilekçede, söz konusu görüntüde tespit edilecek kişilere "işkence, tehdit, inanç düşünce ve kanaatlerin kullanılmasının engellenmesi, siyasi haklarının kullanılmasının engellenmesi, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması yöneltildi.

Görüntülerden yola çıkılarak, gözaltındaki işçilere işkence yapıldığı savunulan dilekçede, elleri arkadan kelepçelenerek yüz üstü yere yatırılanlara, zırhlı akreplerin ve askerlerin arasından, üst düzey bir kamu görevlisi olduğu anlaşılan kişinin sözleri de yer aldı.

Suçlamaya dayanak işkence suçunun gerçekleşmesinde, olay yerinde görevli olan tüm silahlı kamu personelinin sorumlu olduğu belirtilen dilekçede, işkence suçunda sorumluluğu bulunanların savcılık tarafından tespit edilerek haklarında kamu davası açılması talep edildi.

ANKARA/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

O görüntüler, PKK'lılara operasyonun kaydı çıktı

Güncel Haberleri