Zeka Bulmacası: Ali Odadan ölmeden Nasıl Çıkar? Sosyal Medyada Beyin Yakan Bulmaca...

Arkadaşının doğum gününe giden Ali'yi evde kötü bir sürpriz bekliyor. Ali eve girer girmez bir odanın içinde buluyor kendisini. Odaya girdiği kapının kapanması ile içeride mahsur kalan genç adam odadan nasıl çıkacak? İşte Sosyal medyada beyin yakan sorunun basit yanıtı...

Ali okul arkadaşı Ahmet'in doğum gününe davetlidir. Ahmet'in evine giden Ali aslında kendisinin bir tuzağın içine çekildiğini öğrenir. Çünkü evde doğum günü partisi yoktur. Ali'yi parti var diye odaya alan hizmetli kapıyı genç adamın üzerine kilitleyerek odadan nasıl çıkması gerektiğine kendisinin karar vereceğini söyledi. Bir tarafta açlıktan deliye dönen aslanlar var bir taraftada içi güneşten yanan bir cam tünel var. Siz olsanız hangi ölüm şeklini seçerdiniz ve ya çok kolay olan dışarı çıkma yolunu bulur muydunuz?

ALİ ODADAN ÖLMEDEN NASIL ÇIKAR?

Arkadaşına giden Ali bir odada kapana kısılmıştır. Ali'nin ölüm hücresi olan odada sadece masa, sandalye ve çıkabilmek için iki kapı vardır. Fakat Ali'nin önüne konan iki kapının da arkasında ölüm var. Ölüme açılan kapılardan bir tanesinin arkasında birkaç gündür hiçbir şey yememiş çok aç bir aslan vardır. Diğer kapının arkasında ise cam bir tünel vardır. Kapı güneşin altında içi öldürücü derecede sıcak cam bir tünele çıkmaktadır. Peki Ali bu odadan canlı olarak nasıl çıkar?

BASİT YANITI SİZ BULDUNUZ MU?

Siz böyle bir kötü sürpriz ile karşılaşsanız ne yapardınız? Acaba odanın içinde kapıları açmadan başka çıkış yolu var mıdır? Aslanlara yem olmak mı yoksa cam tünelde kavrulmak mı isterdiniz? Sizler hangi kapıyı açardınız?

Bu bilmecenin yanıtı aslında çok basit. Bu basit yolu bulduysanız Ali'ye de yardımcı olur musunuz?

İŞTE ALİ'NİN ÖLMEDEN ODADAN ÇIKMASININ BASİT YOLU

Arkadaşının doğum gününe giden Ali kapalı kaldığı odadan ölmeden çıkabilir. Aslında cevap sorunun içinde gizlidir. Ali kapalı kaldığı odadan ne aslana yem olmadan ne de sıcakta kavrulmadan çıkabilir. Ali'nin yapması gereken çok basit bir şey. Odada kapalı kalan Ali gece oluncaya kadar bekleyerek kaçabilir. Gece olunca güneş de cam tüneli ısıtmaz. Ali kapının gözetleme deliğinden bakarak karanlık olup olmadığını kontrol edebilir. Karanlık çöktükten sonra da cam tünele açılan kapıdan çıkabilir. Cam tünel güneş batınca ısınmayacağı için ali ölmeden bu tuzaktan kurtulmuş olur. Cam tünele açılan kapı sadece gündüz güneş varken ölümcüldür. İşte Ali'nin kapalı odadan kurtulmasının çok basit yolu .


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri