Diyet yapanların baş tacı salatalık sanıldığı kadar faydalı da değildir. Vücut için oldukça yararlı görülen salatalık en sık tüketilen ürünler arasında yer alıyor. İçerisinde barındırdığı K vitamini ile kemik gelişimini destekleyen salatalık antioksidan özelliği ile de Vücuttaki iltihabı en aza indiriyor. Kalp damar sağlığını koruyarak kanser riskini azaltan salatalık doğru kullanılmadığında adeta bir zehire dönüşüyor. İşte salatalığın bilinmeyen zararları…
ZEHİR ETKİSİ YARATIYOR
Salatalık ısırdığınızda ağza gelen acımsı tat bazı toksinlerin işaretçisi olabilir. Acı bir tat hissettiğinizde o salatalığı kesinlikle tüketmeyiniz. Acı salatalığın aşırı tüketilmesi zehirlenmeleri de beraberinde getiriyor.
SIVI KAYBI YAPIYOR
Tohumlarının idrar sökücü bir özelliği bulunurken fazla tüketilmesi de yararını azaltıyor. Çok fazla tüketilen salatalığın elektrolitikik dengeyi engelleyerek vücuttan aşırı sıvı atılmasına neden olduğu söylendi. Aşırı sıvı atılması durumunda ise vücut susuz kalmaktadır.
BÖBREK SİSTEMİNE ZARAR VERİYOR
Vücuda fazla potasyum yüklenmesi hiperkalemiye neden olmaktadır. Öncelikle şişkinlik, karın krampları ve gaz problemlerine neden olan salatalık gittikçe kötüleşen bir duruma dönüşebilir. Böbreklerim düzgün ve etkili bir şekilde çalışmasını engelleyen bu durum böbrek sisteminde kalıcı hasarlara neden olabilir.
GAZ VE ŞİŞKİNLİK PROBLEMİ GÖRÜLÜYOR
Salatalık içerisinde yer alan cucurbitacin hazımsızlığa neden olmaktadır. Hassas bir sindirim sistemi bulunan kişilerin hazımsızlık problemi yaşayacağı belirtilirken şişkinlik ve gaz gibi problemlerin de görülebileceği vurgulandı. Soğan, lahana veya brokoli tükettiğinizde aynı hissin oluşması durumunda salatalık tüketimini de azaltmanız gerekiyor.
CİLT ALERJİSİ YAPABİLİYOR
Karpuz, papatya çayı, muz veya polen alerjisi bulunan insanlarda salatalık alerjisinin görülme ihtimali de oldukça yüksektir. bu riski ortadan kaldırmak için ürünün ızgara tüketilmesi tavsiye ediliyor. Salatalığı ızgara olarak tüketmeyecek kişilerin bu besinden uzak durması gerekiyor.
NOT: Bu açıklama genel bilgi olmakla birlikte görüş almak için mutlaka doktorunuza danışınız.