Maaşı olmayan kadın, erkek herkese 2.000 TL maaş bağlanıyor! Başvuru yapanlar almaya başladı: Bir form yeter!

Devlet geliri asgari ücretin 3'te birinden az olan vatandaşlara temel ihtiyaç desteği sağlıyor! Desteğin detayları, kapsamı ve dar gelirli vatandaşlar için başvuru şartları haberimizde...

Devlet, geliri olmayan ve maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri ile destek olmak üzere, ayda 2000 TL nakdi yardım veriyor. 

DEVLETTEN GELİRİ OLMAYANLARA AYDA 2000 TL SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ! 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geliri olmayan ve maddi durumu yerinde olmayan vatandaşları desteklemek amacıyla, başvurularını yapacak olan kişilere ayda 2000 TL nakdi destek vermeyi planlıyor. Devlet, bu desteği gıda giderlerini karşılamakta güçlük çekenlerin başvuruları üzerine veriyor. 

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİNİ KAÇIRMAYIN!

Bu destek, gıda ürünlerine erişmekte güçlük çeken vatandaşların kazançlarını arttırmak ve zor durumda kalan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Başvurular, 15 Şubat 2021 tarihine kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler ve diğer kamu kurumları aracılığıyla yapılabilecek. Başvuruların yapılması için şartlar, gelirin asgari ücretin üçte biri veya daha altında olması ve başvuruda belgelendirilmiş bir ihtiyaç olması. Başvurular, T.C kimlik numarası ve şifresi ile e-devlet girişi yolu ile veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabilecek. Başvuruların değerlendirilmesi yaklaşık 10 gün sürüyor ve başvuru sonrası başvuruyu kabul edenler nakdi yardımı 15 Şubat 2023 tarihinden itibaren hesaplarına çekebilecek. Destek almak isteyen vatandaşlar, başvurularının olabildiğince çabuk yapılmasını öneriyoruz. Çünkü başvuru süresi kısıtlı. Dar gelirli vatandaşların ve ihtiyaç sahibi kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için devletin sağladığı sosyal destekleri kaçırmamak için acele etmesi gerekiyor.

Haberleri