Derzleri ovalamadan temizlemenin en kolay yolu... Fayans araları ışıldayacak...

Çoğumuzun banyo ve mutfak da dahil olmak üzere evimizin birçok alanında fayans kullandığı bir gerçektir . İyi görünümlü, uzun ömürlü, suya dayanıklı ve genel olarak bakımı kolay bir zemin isteyen ev sahipleri arasında ilk tercihtir.

Ayakkabılarımızdan gelen kiri yer karolarına aktarıyoruz, banyo karolarında su ve sabun köpüğü birikiyor ve fayanslar ne kadar kirlenirse onları yapıştıran harç da o kadar kirleniyor.
Fayansların temizlenmesi genellikle kolay olsa da , harç söz konusu olduğunda, bu tamamen farklı bir uygulama ister. Derz dolgusu oldukça kolay kirlenme eğilimindedir peki derz aralarındaki kiri nasıl çıkaracağınızı çoğu zaman bilemiyoruz.

Yer karolarınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız onları birbirine bağlayan derz dolguları da temizlemelisiniz. Harçta çok miktarda kir birikirse, karoların arasından geçmeye başlayabilir. Fayansları onarmak zaman ve çok miktarda para alır.

Harcı temizlemekle uğraşmanızın bir başka - ve en önemli - nedeni hijyendir. Evinizde bakterileri deli gibi toplayan bir yer varsa, o da yer karoları arasındaki o küçük boşluktur, duş karolarında yaşayan bakteri sayısından bahsetmiyoruz bile. Bu ortam nem ve sıcaklıkla doludur ve sık sık temizlenmezse küf ve en aşırı durumlarda tehlikeli siyah küf gelişebilir . Ancak asıl sorun, siyah küf sporları havaya karıştığında ve siz onları solursanız ortaya çıkar, çünkü zamanla siyah küfe maruz kalmak solunum sorunlarına neden olabilir.

Ve son olarak, evinizin derz dolgusunu temizlemek, evinizin genel olarak daha iyi görünmesini sağlayacaktır.

Fayanslar arasındaki derzleri temizlemek için çok sayıda yöntem vardır, ancak çoğunun ana bileşenleri olarak toksik kimyasallar içerdiğini söylemeye gerek yoktur. Ancak her zaman olduğu gibi son derece zararlı ürünlerle çevreyi kirletmeye devam etmek istemeyenler için doğal seçenekler var. Kimyasallar çok etkilidir, ancak çevre dostu alternatifler daha çok etkilidir.

KABARTMA TOZU

Kabartma tozu aslında hemen hemen her şeyi temizliyor. Fayansların üzerindeki lekelerin çıkarılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda harçta biriken yapışkan kalıntıların giderilmesine de yardımcı olur ve bakteri üremesini nötralize eder.

SODYUM PERKARBONAT

Bu bileşiğin ismine aşina olmayabilirsiniz. Bu ünlü temizleyici ve beyazlatıcının temeli, sodyum bikarbonatın - diğer adıyla kabartma tozu - kuzeni olan sodyum perkarbonattan başkası değildir. Sodyum perkarbonat suyla karıştırıldığında, parçalanır ve temel oksijeni serbest bırakır , bu daha sonra harcınızdaki her türlü pisliğe yapışarak bakterileri, küfü öldürür. Bu malzemeye dikkat edin, çünkü harç temizliğinde yıldız eko-temizleyicilerimden birisi olacaktır.

SİRKE

Çevre dostu temizlik setinizin içinde sirke yoksa, gerçek bir çevre dostu temizlik seti değildir, nokta. Bu doğal asit çok amaçlı bir üründür ve kaç yıl geçerse geçsin, yüzeylere nüfuz etme ve kirleri çıkarma konusundaki olağanüstü nitelikleri sayesinde en iyi doğal temizleyiciler listesinin başında yer alacaktır - yeri geldiğinde tam ihtiyacımız olan şey harcı temizlemek için.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri