Bunu yapan kışlıklarını erkenden bitiriyor! İşte domates kabukları saniyeler içinde soymanın pratik yöntemi

Kış aylarına az bir zaman kala kışlık yapma telaşı başladı. Özellikle de kışlık domates yapacaklar kolayca domates soyma yöntemini arıyor. Bu yöntemini uygulayan ise kışlıklarını erkenden bitiriyor! İşte domates kabuklarını saniyeler içinde soymanın pratik yöntemi...

Hem kışlık için hazırlanan hem de sofraların vazgeçilmezi domates, her şekilde tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Ama domatesin en zor aşaması kabuklarını soyma kısmı. Lakin artık bu problemde ortadan kalkıyor. Çünkü bu yöntemle artık domatesleri soymak çok basit. Bu yöntemi uygulayanlar kışlıklarını hızlıca hazırlayabilecek. İşte domates kabuklarını kolay soyma yöntemi...

DOMATES KABUKLARINI KOLAYCA SOYMANIN PÜF NOKTALARI

Domates kabuklarını soymadan önce sapını ortasını oymadan çıkarmanız gerekiyor. Daha sonra domatesin alt kısmını artı şeklinde kesmelisiniz. Bu kesme şeklinin düzgün olması oldukça önemli.

Daha sonra artı olarak kestiğiniz domatesleri su dolu tencereye koyarak kaynamaya bırakmalısınız. Bir yandan da başka bir kaseye soğuk su ayarlayın.

Kaynamış suda 10 saniye beklettiğiniz domatesleri soğuk suyun içine alın.

Kaynar sudan alarak soğuk suya koyduğunuz domateslerin kabukları çatlamaya başlayacak. Bundan sonra ise kolayca soyma işlemine başlayabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri