Bayram öncesi çifte bayram ettiren zam! Maaşlara yüzde 85 oranında zam müjdesi geldi

Tunceli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile toplam 63 çalışanın maaşına yüzde 85 zam yapıldı. Zam kararı ile işçiler bayramdan önce bayram etti.

Ramazan Bayramı öncesinde çalışanlara %85 zam yapıldı. Tunceli Belediyesi vatandaşlarının yüzünü güldürdü. Kimler zamdan faydalanabilecek? Merak edilen detaylar haberimizde.

ÇALIŞANLARA %85 ZAM YAPILDI!

Tunceli Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde çalışanlarına %85 zam gerçekleştirdi. Bu haber vatandaşların yüzlerini güldürdü. Tunceli Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası aralarında imzalanan sözleşme sonucunda 63 çalışanın maaşları zamlandı.

Tunceli Belediyesi'nde sözleşmeli çalışan kişilerin çalışma saatlerinin düşürülmesi planlanmaktadır. Kademeli olarak 7 saatten 6 saate düşürülmesi planlanıyor. Tunceli Belediyesi ile DİS'e bağlı Genel- İş Sendikası aralarında imzalanan sözleşme sonucunda 63 kadrolu çalışanın maaşlarına zam yapılacaktır. Sözleşmeli olan çalışanların çalışma süresinin ağustos ayı itibari ile 8 saatten, 7 saate düşürülmesi planlanmaktadır. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, çalışanların aldığı maaşın yetmemesi durumunda işten de verim alınamadığını dile getirdi.

Çalışma saatlerinin 7-8 saat üzerinde olması durumunda yeterli verimin alınamayacağını Belediye Başkanı Maçoğlu şu şekilde belirtti: ''Çünkü yorulmaktadır, çalışanların enerjileri tükenmektedir. Halka hizmet esnasında gerekli çalışma enerjisi ve motivasyonunun olması önemlidir. Dünyadaki bilimsel araştırmalara bakıldığında da ortalama 4 saat çalışan bir çalışanın yaşamını ilerletecek kadar emek gösterdiğini göstermektedir.'' dedi.

Hayat Haberleri