Bala Hatun tarihte nasıl öldü? Kuruluş Osman Bala Hatun öldü mü, ne zaman öldü?

Kuruluş Osman hayranları Bala Hatun'un tarihte nasıl ve ne zaman öldüğünü araştırıyor. Son dönemlerde tarih dizilerindeki artış, izleyicilerin tarihi karakterleri araştırmasına neden oldu. Bu doğrultuda Kuruluş Osman dizisinde bu hafta tuzağa düşen Bala Hatun'un ölüp ölmeyeceği ise merak konusu oldu ve vatandaşlar tarihte Bala Hatun'un nasıl ve ne zaman öldüğünü araştırmaya başladı. Biz de haberimizde konuya ilişkin detaylara yer verdik...

Her hafta çarşamba akşamları ATV ekranlarında izleyici karşısına çıkan Kuruluş Osman dizisinde heyecan hız kesmeden devam ediyor. Bu akşam yayınlanacak olan bölümde Bala Hatun'un hayatı tehlikeye giriyor. Kurtulması ise Osman Bey'in Sultan Mesud'u teslim etmesine bağlı. Bu doğrultuda ise izleyiciler Bala Hatun'un ölüp ölmeyeceği merak ediyor. Peki Bala Hatun tarihte nasıl ve ne zaman öldü? İşte konuya ilişkin detaylar...

Kuruluş Osman'da Bala Hatun ölüyor mu?

Özge Törer'in hayat verdiği Bala Hatun karakteri, bu hafta yayınlanacak bölümde İsmihan tarafından kaçırılıyor. İsmihan'ın oynadığı oyun sonrasında Bala Hatun'un zindana düşmesi Bala Hatun ölecek mi sorularına yol açtı. Osman Bey Bala Hatun'u ve Şeyh Edebalı'yı kurtarabilecek mi?

Osman Bey'in Bala Hatun'u ve Şeyh Edebalı'yı kurtarmak için yapabileceği tek şey ise Sultan Mesud'u teslim etmek. Peki Osman Bey, Sultan Mesud'u teslim edecek mi?


Bala Hatun kim?

Tam adı Rabia Bala Hatun'dur. Bala Hatun, Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin eşi, Şeyh Edebalı'nın kızı, Vezir Alaeddin Bey'in annesidir.

Bala Hatun'un hayatı hakkında bilinenler ise sınırlıdır. Bala Hatun ile ilgili bilinenler Osman Gazi'nin eşi, Şeyh Edebalı'nın kızı ve Alaeddin Paşa'nın annesi olduğudur.

Bala Hatun tarihte ne zaman öldü?

Ölüm tarihi ve nedeni tam olarak bilinmeyen Bala Hatun'un 1333 senesinde Bursa'da öldüğü tahmin ediliyor. Bazı kaynaklar şehit düştüğünü söylerken bazı kaynaklar ise 1333 senesinde Biga Kalesi'nde hayatını kaybettiğini ileri sürmektedir. 

Hayat Haberleri