Ayaklarınızı göstermekten utanmayın! Bu 2 doğal yöntemle tırnak mantarından kurtulmak hayal değil!

Tırnak mantarı, ya da diğer adıyla onikomikoz, bireyin el veya ayak tırnaklarının uç kısmının hemen altında beyaz veya sarı bir nokta olarak başlayan ve yaygın olarak görülen bir mantar enfeksiyonudur. Peki tırnak mantarından nasıl kurtulabiliriz?

Tırnak mantarı enfeksiyonlarının en yaygın nedeni Candida'dır, özellikle mikoz adı verilen çok yaygın bir enfeksiyon oluşturan patojenik bir maya olan Candida albicans'tır. Tırnak mantarından etkili bir şekilde kurtulmak için, tüm mantar tırnak enfeksiyonlarına genellikle Candida bakterilerinin neden olmadığını anlamak önemlidir. Sizi mantar tırnak enfeksiyonları için risk altına sokan faktörler kesikler, neme aşırı maruz kalma ve kötü hijyendir. Bu üç faktörü bir araya getirdiğinizde durum daha can sıkıcı olacaktır.

MANTAR ENFEKSİYONLARI TIRNAKLARINIZA NE YAPAR?

Candida mayası tırnaklarınızda çoğaldığında birkaç farklı soruna neden olabilir . Her şeyden önce, ayakkabı giymeseniz bile ağrıya neden olan tırnak kalınlığını ve şekil bozukluğunu artırabilir. Tedavi edilmezse, mantar enfeksiyonu tırnağın tamamen kaybolmasına neden olabilir. Ayrıca mantar enfeksiyonları da tırnaklarınızın renk değiştirmesine neden olabilir. Sarı, yeşil, mavi ve hatta siyah görünebilirler.

SARIMSAK

Sarımsağın %100 etkili bir ilaç olduğunu gösteren hiçbir bilimsel kanıt bulunmadığına dikkat etmek önemlidir. Bununla birlikte, tırnak mantarını ortadan kaldırmak için çareler arasında kullanmayı seçen birçok kişi var. Bunun nedeni, birkaç çalışmanın sarımsağın antimikrobiyal gücüne işaret etmesidir.

Malzemeler

  • 10 diş sarımsak
  • Su

Yapılışı

  • 10 diş sarımsağı ezip suyla birlikte bir tencerede karıştırın,
  • Kaynamaya bırakın ve 3 ila 5 dakika demlenmesini bekleyin ve ardından ocaktan alın.
  • Su rahat bir sıcaklığa soğuduğunda ayaklarınızı 20 dakika bekletin,
  • Bu tedaviyi haftada 3 kez tekrarlayın,
  • Daha sonra alanı tamamen kurutmayı unutmayın.

DOĞAL YOĞURT

Yoğurdun mantarları ve diğer bulaşıcı ajanları tedavi etmedeki etkinliğine ilişkin somut kanıtlar da eksiktir. Bununla birlikte, enfeksiyonlu bölgelerde doğal bir çare olarak kullanan birçok kişi var. Bunun nedeni, doğal yoğurdun bir probiyotik olmasıdır, bu nedenle tüketimi bağırsak mikrobiyotasının düzenlenmesine yardımcı olur ve gastrointestinal enfeksiyonların iyileşmesini destekler.

Malzemeler

  • 1 fırça
  • ½ c. doğal yoğurt

Yapılışı

  • Temiz bir boya fırçası kullanarak, etkilenen tırnaklara bol miktarda doğal yoğurt uygulayın.
  • Kurumaya bırakın ve nemli bir bezle silerek temizleyin.
  • Son olarak, alanı temiz ve kuru bir havluyla iyice kurulayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Protez tırnakları olanlar dikkat: Hastanelik olabilirsiniz

Hayat Haberleri