Antalya Elmalı Yağlı Güreşleri ne zaman, hangi kanalda? Elmalı Güreşleri şifresiz yayınlanıyor

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden daha eski tarihe sahip "Türk'ün ilk er meydanı" olarak adlandırılan Elmalı Yağlı Güreşleri'nde 669. kez düzenleniyor. 4-5 Eylül 2021 günlerinde yapılan Elmalı Yağlı Güreşleri, DMAX kanalından şifresiz canlı yayın ile ekranlara geliyor. İşte, Antalya Elmalı Yağlı Güreşleri'nin tarihi önemi...

Antalya'nın Elmalı ilçesinde yapılan tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, yöre halkına maddi ve manevi destek sağlıyor. Güreşlerin son 30 yıldaki gelirleri ile Elmalı Lisesi'nin birinci katı, Elmalı Devlet Hastanesi, Elmalı içme suyuna yardım, spor tesisleri ve Elmalı Müzesi'nin yapımı için maddi kaynak sağlandı.

ELMALI GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

Bu yıl 669.'su gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri 4-5 Eylül 2021 tarihlerinde düzenleniyor. İlk gün alt boyların mücadele ettiği güreşler, 5 Eylül 2021 Pazar günü yapılacak başpehlivanlık final müsabakasıyla sona erecek.

ELMALI GÜREŞLERİ CANLI NASIL VE NEREDEN İZLENİR?

1352 yılından bu yana düzenlenen ve dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri, Antalya'dan canlı yayınla DMAX'ten şifresiz izlenebiliyor.

ELMALI YAĞLI GÜREŞLERİ'NİN TARİHÇESİ

Elmalı Yağlı Güreşleri'ne son dönemde Türk yağlı güreşinin yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı ve Kırkpınar başpehlivanlığını 2015 ile 2018'de iki kez kazanarak Antalya'nın gururu olan Orhan Okulu damgasını vurdu.

Ahmet Taşçı, Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste 5 kez kazanarak rekor kırarken, Orhan Okulu ise 6 kez üst üste başpehlivan olarak rekoru eline geçirmeyi başardı.

ELMALI YAĞLI GÜREŞLERİ'NİN ÖNEMİ

Bazı tarihi kaynaklara göre ilk Alperenlerin bölgeye yerleşmesiyle Türk ve Müslümanların çoğalıp kök saldığı Antalya'nın Elmalı ilçesi, ata sporu güreşin ilk müsabakalarının yapıldığı yer olarak da kayıtlardaki yerini alıyor.

Tarihi kaynaklardaki bilgiye göre Elmalı, amacı sağlıklı, sportmen ve ahlaklı bir nesil yetiştirmek olan yağlı güreş geleneğini en iyi sürdüren bölgeler arasında bulunuyor.

Kovid-19 salgınına kadar kültür ve sanat şenlikleri olarak süre gelen Elmalı güreşleri, bir eğlence ve festival havasında geçiyordu. İlçe halkı ve köylerden gelenler, özellikle 1975'li yıllara kadar Mehter Takımı ve seyirlik oyun olan 'Hart Hart Deveyi' izlemek için Cumhuriyet Meydanı'nı doldururdu. Güreşlerin başlangıcından bir hafta öncesinde sempozyumlar, sergiler düzenleniyor ve güreş günlerinden birkaç gün öncesi akşamları sanatçılar davet edilerek halk konserleri veriliyordu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

TRT Spor Yıldız nasıl izlenir, içeriği ne? İşte uydu frekans bilgileri
Erdoğan'dan milli sporculara tebrik: Her bir evladımız Türkiye'yi hakkıyla temsil etmiş
Olimpiyatlarda büyük gurur: Türkiye kadınları ile tarih yazdı

Hayat Haberleri