Aklınızı oynatacak optik illüzyon: Sadece en zekiler 25 saniye içinde resimde gizlenen baykuşu görebilir!

Optik illüzyon IQ testi: Yüksek zeka sahibi kişiler bu optik illüzyon testini çözebilir. İnsanların yalnızca %2'si, Orman resminin içindeki gizli baykuşu 25 saniyede görebiliyor.

Bu optik illüzyon görüntüsü, ormanın içinde bir baykuşun saklandığı bir Ormanın resmidir. Ormanda, daha az yapraklı dalları olan çok sayıda ağaç var. Baykuş zekidir ve ormanın içinde çok zekice saklanmaktadır. İllüzyon, “Baykuşu görebiliyor musun?” diye sorarak izleyicilere meydan okuyor. Bu görseldeki gizli baykuşu insanların sadece %2'sinin bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

İNSANLARIN SADECE %2'Sİ GİZLENMİŞ BİR BAYKUŞU GÖREBİLİR

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi birçok optik illüzyon türünü görmüş olmalısınız. Optik bir yanılsama, bir nesnenin veya çizimin veya beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan insanların zihin büken, derinden büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Böyle akıllıca bir örnek, bir baykuşun Ormanın içinde bir yerde saklandığı görüntüde görülebilir.

25 SANİYEDE BAYKUŞU GÖRDÜNÜZ MÜ?

Görüntü, ormanda gizlenmiş baykuşu bulmaya çalışırken binlerce yetişkinin başlarını kaşımasına neden oldu. Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu gösteriyor.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Saklanan baykuşu bulmakta zorlanıyorsanız, Ormandaki baykuşu bulmanıza yardımcı olmak için buradayız. Ormandaki ağaçlara çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Baykuş, soldaki ikinci ağacın gövdesinde saklanıyor. Kolaylık sağlamak için, aşağıdaki resimde baykuşu vurguladık.

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair her zaman büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söyleyin bize, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş baykuşu gördünüz mü?

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Hayat Haberleri