5 yıl erken emekli olabilirsiniz! Tek dilekçe ile hem yüksek maaş hem de erken emeklilik fırsatı: 4A 4B 4C emeklileri bunu bekliyordu

Aktif olarak çalışan milyonlarca vatandaş erken emeklilikle ilgili detayları araştırıyor. Yaş, prim ve sigortalılık süreleri maaş bağlanmasında oldukça önemli. Fakat bazı şartlarda maaşın bağlanma tarihini öne çekmek mümkün. Kadın çalışanlarda doğum borçlanması, erkek çalışanlarda ise askerlik borçlanması ile maaşı öne çekme fırsatı doğuyor.

EYT düzenlemesinde yer alan bilgiler milyonlar tarafından merakla araştırılıyor. Kadın ve erkek çalışanlarda erken emekli olma şartları değişiyor. Kadınlarda doğum borçlanması dikkat çekerken erkeklerde ise askerlik borçlanması maaşın erken bağlanmasını sağlıyor. Kadın çalışanlar doğumdan sonra çocuk bakmakla yükümlü olduklarından çalışma hayatından uzaklaşıyor. Bu doğrultuda çocuk başına iki sene doğum borçlanması yapılarak toplam altı sene erkenden emekli olma şansı yakalıyorlar.

DİLEKÇENİZİ TESLİM EDİN MAAŞINIZ BAĞLANSIN

Prim + yaş + sigorta süresini dolduranlar SGK'ya dilekçe vererek maaş alabiliyorlar.

 

ASKERLİK TARİHİ GERİYE ÇEKİYOR

Askerlik görevini seneler öncesinde tamamlayarak maaşının bağlanacağı günü bekleyen çalışanlara da askerlik borçlanması hakkı veriliyor.

Ancak emekli maaşının bağlanması için sigortanın başlandığı tarih büyük önem taşıyor.

Haberleri