Hac’daki izdihamda ölen İranlı sayısı 464'e yükseldi

Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden İranlı sayısının 464'e yükseldiği bildirildi. Ayrıca Hameney'in uyarısının ardından Suud, İranlı hacıların cenazelerini ülkelerine göndermeyi kabul etti.

Suudi Arabistan'daki ilgili tüm hastanelerde bir hafta boyunca yapılan incelemenin ardından yaşamını yitiren İranlı sayısının 464 olduğu kaydedildi. Açıklamada, yaralı ve kayıp İranlılar hakkında bilgi verilmedi.

Öte yandan faciada 464'ünün sadece İran'dan olması, Suudlu yetkililerin 753 olarak açıkladığı toplam ölü sayısının doğru olup olmadığının sorgulanmasına neden oldu. Daha önce Hindistan ve Pakistan da Suudi Arabistan'ın kimlik tespiti için 1100 kişinin fotoğrafını dağıttığını açıklamıştı.

Cenazeler İran'a gönderilecek

Ölen İranlı hacıların cenazesinin Suudi Arabistan'da defnedilmesine karşı çıkan Tahran yönetimi, hayatını kaybedenlerin İran'a intikal ettirilmesini istiyor.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı, kimlikleri belirlenen ölen İranlı hacıların kısa sürede İran'a gönderilmesi için iki ülkenin anlaştığını duyurdu. Anlaşmanın Suudi Arabistan'da bulunan İran Sağlık Bakanı Hasan Haşimi'nin Suudi makamlarıyla yaptığı görüşmenin ardından alındığı ifade edildi.

Hamaney Suud'u uyarmıştı

Dün Riyad yönetimini ölen hacılar için sorumluluğunu yerine getirmemekle suçlayan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan devletini hayatını kaybeden İranlıların intikali konusunda üzerine düşeni yapmaması halinde İran'ın buna "sert ve ağır" karşılık vereceği konusunda uyarmıştı.

TAHRAN/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ruhani: Hacılarımızın kanını yerde bırakmayacağız!
Hamaney'den Suud'a: Tepkimiz çok sert olur
Mina'daki izdihamda ölü sayısı binden fazla

Dünya Haberleri