İspanya 'kırmızı' alarm verdi: Metrekare başına 120 litre yağış düşecek

Karadeniz'de meydana gel sel felaketinin ardından yetkililer bu kez İspanya'da yaşanacak olan şiddetli yağışlar için 'kırmızı' alarm verdi. Fırtınalara hazırlanan Madrid'deki yetkililer bölge halkına 'evde kalın' uyarısı yapıyor.

İspanya Ulusal Hava Durumu Ajansı, Madrid’de önümüzdeki 12 saat içinde metrekare başına 120 litreye kadar yağmur yağabileceğini belirtti.

İKİ EYALET İÇİN KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Ajans, Toledo eyaleti ve Cadiz şehri için şiddetli fırtınaların etkili olması nedeniyle kırmızı alarm verdiklerini duyurdu.

Marid Belediye Başkanı Luis Martinez-Almeida ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şiddetli fırtınada yaşanacak olağanüstü ve anormal durum nedeniyle, Madrid halkından bugün evde kalmalarını rica ediyorum” dedi.

Almeida şu sözleri de ekledi: "Acil durum ve güvenlik hizmetleri güçlendirildi ve Cuma gününden itibaren DANA ile mücadeleye yönelik tedbirler devreye alındı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri