Yakıt ve elektrik kullanmadan üretimin dibine vuruyor! Öyle bir sistem kurdu ki, sıfır maliyetle çok kazanıyor

Malatyalı çiftçiler yaptıkları sistemle resmen yeni bir çağ açtı. Yakıt ve elektrik kullanmadan üretimin dibine vuruyorlar! Öyle bir sistem kurdular ki sıfır maliyetle çok kazanıyorlar. İşte konuya ilişkin detaylar…

Malatya’nın Arapgir ilçesinde yaşayan çiftçiler kendilerine işlerini çok kolaylaştıran bir sistem kurdular. Yakıt ve elektriğe ihtiyaç duymadan resmen üretimini dibine vuruyorlar. Hem tasarruf ettikleri hem de çok kazandıkları bu sistemi görenler hayret ediyor. Üstelik çiftçilerin yaptığı bu sistem Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor.

SIFIR MALİYETLİ SİSTEMLE YOK SATIYORLAR

Malatya Arapgi’de bulunan Koru Mahallesi’ndeki çiftçiler su değirmenlerinden esinlenerek basit bir yöntemle sistem kurdular. Kurdukları bu sistem sayesinde yakıt ve elektrik kullanılmadan tarımsal üretim yapmalarını sağlıyor.

Kozluk Çayı yatağında yer alan ve üç ayrı noktada kurulan bu sistemle hem sebze hem de meyve üretimi yapan çiftçiler maliyetsiz bir sistem olduğunu ifade ediyor. Öte yandan Kozluk Mahalle Muhtarı İbrahim Fırat ise bu sistemin üretimi artırmasından dolayı daha da yaygınlaşması için çabaladıklarını aktardı.

Üretim yapan çiftçilerden İlhan Koç, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen sistemin vatandaşlar tarafından da ilgi çektiğini belirterek, ”Su değirmenleri yaklaşık yüz yıl önceden Amasya’da görülerek bölgede kullanılmaya başlanılmış. Bizlerin yüksekteki sekilerimizde su çeken meyve ve sebze yetiştirmeye yarayan bir sistem. Sistem ORKÖY projesi ile de destekleniyor. Şuanda Kozluk çayı üzerine ahşaptan üç adet su değirmeni yapıldı, sıfır maliyetle su çekiyor. Sistem aynı zamanda ilgide çekiyor, bahçemize her gün misafirler gelerek su değirmenini görmek istiyor. Bizleri destekleyen yetkililere teşekkür ediyoruz“ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri