Tarlası olanlar dikkat! Devletten 2 yıl süre: Yoksa…

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir karar aldı! Tarlası olanları ilgilendiren bu önemli karar her şeyi değiştirebilir. 81 il için geçerli olacak. Devlet iki yıl süre verdi! Bunu yapmazsanız 2 yıl sonra…

Tarım ve Orman Bakanlığı verimliliği artırmak ve atıl durumda olan toprakları üretime kazandırmak amacıyla önemli bir karar aldı.

1.5 MİLYON HEKTARLIK TARIM ARAZİSİ ÜRETİME KAZANDIRILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahipleri tarafından en az 2 yıl üst üste işlenmeyen topraklar için özel bir plan oluşturdu. Bu kapsamda, işlenmeyen tarım arazileri isteyen kişilere kiralanacak. Böylece atıl durumda olan 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi üretime kazandırılacak.

Türkiye genelinde 81 ilde, yaklaşık 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğünde 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi atıl durumda bulunuyor ve ekilip biçilmediği belirsizliğini koruyor. Bu arazilerin üretime kazandırılmasıyla yıllık 14 milyar TL gibi önemli bir katkı sağlanması öngörüldü.

ÖNCELİK KÖYLÜLERE VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA VERİLECEK

Kiralama sürecinde öncelik, arazinin bulunduğu bölgedeki köylülere ve sivil toplum kuruluşlarına verilecek. Arazinin kira bedelleri ve hangi ürünlerin yetiştirilebileceği internet üzerinden ilan edilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, "Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında atıl durumdaki tarım arazilerinin mülkiyet hakkına dokunmadan üretime kazandırılmasını kararlaştırdı.

4.5 MİLYON DEKAR ALAN TARIMSAL ÜRETİME KAZANDIRILDI

​​​​​​​

Bu kapsamda yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" ile nadasa bırakılan veya atıl durumda olan yaklaşık 4.5 milyon dekar alan tarımsal üretime kazandırıldı. Son 3 yılda gerçekleştirilen ekim, dikim ve aşılama çalışmalarıyla hedeflere ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nde tarım sektörü temsilcileriyle buluşmasında "Gençlerin kent çeperlerinde üretim yapması teşvik edilecek. Hangi ölçekte olursa olsun aile işletmeciliğini de mutlaka korumamız, desteklememiz gerekiyor. Kırsal alanda sosyal desteklerimizle tarımsal desteklerimizin birbirini tamamlayıcı bütünlük arz eden bir şekilde ele alınması son derece önemli" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri