Su sayaçlarında büyük değişim! Ekipler teyakkuzda! Herkesin yapması zorunlu: 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası…

Su sayacı kullanan milyonları ilgilendiren önemli bir açıklamaya imza atıldı. Bu işlemi yapmayanlara büyük cezalar geliyor. Yapılan yazılı açıklama ile vatandaşlara bilgilendirme yapılırken o işlemin yaptırılmasının zorunlu olduğunun altı çizildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Ankara'da yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. ASKİ, kaçak su kullanımı ile ilgili yazılı açıklamada bulunurken abone olmadan şehir abonesinden su kullanan, su sayacına ya da hatlara müdahale ederek tüketimi az gösteren ve ücretsiz olarak su verilen abonelerden amacı dışında su kullanımına yönelik eylemde bulunan kişilere cezai işlem uygulanacağı bildirdi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


KAÇAK KULLANIMA CEZAİ İŞLEM

Ankara'da yaşayan vatandaşların su kullanımı ile ilgili yarılarda bulunan ASKİ, kolları sıvadı. Başkentte kaçak su kullanımını tespit etmek ve asgari düzeye indirebilmek amacıyla yeni bir yöntemin devreye alındığı belirtirdi. Kısa sürede uygulamaya başlanacağı belirtilirken yeni yöntemin tüm abone türlerine göre teorik tüketim miktarının hesaplanarak uygulanacak aktarıldı. Hesaplanan tüketim miktarı ile gerçekleşen tüketim miktarının karşılaştırılacak. Tüketim miktarı arasında aşırı fark bulunması durumunda aboneler için yeni uygulamaya geçilecek. Düşük tüketim denetimleri artarken yüksek tüketimde görülen abonelerin sayaç arızaları veya hat arızaları da düzeltilmiş olacak. Yeni düzenleme kapsamında hem kurumun hem de abonelerin hakları korunma altına alınmış olacak.

YASAL BİR SUÇTUR


Abone olmadan şehir şebekesinden su kullanma, su sayacına ya da hatlara müdahale etmek gibi hareketlerde bulunan vatandaşlar yetkililerin denetimine takılacak. Sayaçlara müdahale ederek tüketimi az göstermek veya ücretsiz su kullanan abonelerin amacı dışında su kullanımı gibi eylemler Türk Ceza Kanunu'nun 163. maddesine göre karşılıksız yararlanma suçlu sayılacak.


Kaçak su kullanımının tespit edilmesi durumunda idari para cezasının yanı sıra 1 yıldan 3 yıla kadar da hapis cezası verilebilecek. Kaçak su kullanıldığı tespit edilen vatandaşların tesisatının fotoğraflayarak belgelenmesi durumunda askı ekipleri su akışını keserek yasal yaptırımları uygulayacak.


Su aboneliği bulunmayan ya da kaçak su kullanan vatandaşların durumu göz önüne alındığında abonelik işlemlerinin yaptırılması gerektiğine dikkat çekildi. Şebeke suyunun abonelere iletilebilmesi amacıyla önemli tutarlarda harcama yapıldığı belirtilirken bu harcamaların su fiyatına yansıtıldığının altı çizildi. Bu kapsamda kaçak su kullanan kişilerin su kullanımında yasalara uyan kişilerin hakkını gasp ettiği belirtilerek bu durumu fark eden vatandaşların 7/24 hizmet veren Başkent 153 Çözüm Merkezi'ne ya da (0312) 616 10 00 ASKİ Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunması gerektiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri