Sonbaharın ayak sesleri geliyor: Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yağışlar kapıda, sıcaklıklar düşecek

Eylül ayında temmuzu aratmayan sıcakların hakim olduğu yurt genelinde bugün Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Van çevreleri ile Malatya'nın kuzeyi, Kayseri ve Sivas'ın doğu kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre yağışlar etkisini batı bölgelerinde perşembeden itibaren gösterecek.

Eylül ayı sıcak ve kurak geçmeye devam ediyor. Dün pek çok ilde sıcaklıklar 40 dereceye dayandı. Temmuzu aratmayan sıcak hava barajlarda tehlike çanlarını çalarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü paylaştığı son verilerle sonbaharın ayak seslerini duyurdu.

YAĞIŞ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Van çevreleri ile Malatya'nın kuzeyi, Kayseri ve Sivas'ın doğu kesimleri kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak olacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Yağışlar batı bölgelerine perşembe günü gelecek. Sıcaklıklar 24 dereceye kadar düşecek.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

24 EYLÜL PAZAR

25 EYLÜL PAZARTESİ

26 EYLÜL SALI

27 EYLÜL ÇARŞAMBA

28 EYLÜL PERŞEMBE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri