Skandal karar: İçinde domuz, eşek, köpek, kedi eti olabilir! Lahmacun, pide, börek yerken artık daha dikkatli olmalısınız

Tarım ve Orman Bakanlığı; pide, lahmacun, börek gibi etli gıda ürünlerine yaptığı denetimlerde, küçükbaş ve büyükbaş hayvan eti tespit edilmesi durumunda işletmeye ağır cezalar uyguluyordu. Çarpıcı bir kararla bu uygulamada değişikliğe gidildi. Kaçak eti yaygınlaştıracağı düşünülen karar, kamuoyunda tepkiyle karşılandı. İşte, Bakanlığın o kararı...

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 81 ile gönderdiği yazı ortaya çıktı. Yazıda pide, lahmacun, börek ve benzeri ürünleri üretenlerin iç harç olarak kullandıkları malzemeye domuz ve tek tırnaklı hayvan eti dışında her türlü hayvan etinin ve sakatatlarının karıştırılabileceği belirtildi.

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVBAN ETİ DIŞINDA ET ÇIKARSA CEZA KESİLİYORDU

5996 sayılı kanun kapsamında gıda denetimi Tarım ve Orman Bakanlığı denetim ekipleri tarafından yapılıyor. Denetim ekipleri; lahmacun, pide, börek ve benzeri ürünlerin üretildiği işletmelerde denetim yaparken, kullanılan iç harçlarda büyük ve küçükbaş hayvan etleri dışında diğer hayvanlara (tavuk, domuz, tek tırnaklı, kedi, köpek) ait etler ve sakatat bulunması durumunda cezai işlem uyguluyordu.

ETLİ GIDA ÜRÜNLERİNDEN NUMUNE ALIP ANALİZ YAPILAMAYACAK

Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, ilgili emirden sonra bu işletmelere yapılan denetimlerde, denetim ekipleri kullanılan malzemede sadece domuz ve tek tırnaklı hayvan eti karıştırılmış olup olmadığına bakılabileceğini belirtti.

Bu kararla lahmacun, pide, börek ve benzeri ürünler üretiyorsanız iç harcınıza tavuk, kedi, köpek, sakatat, kelle ve benzeri her türlü eti karıştırabileceksiniz ve ürünlerden numune alınıp bu doğrultuda analiz yapılamayacak.

İlgili Haberler

Dolapta kalmış çileklerinizi sakın atmayın! 1 yıl bozulmadan duruyor: Çilek saklamanın püf noktaları…
Migros indirim için yeşil ışık yaktı! Kırmızı et fiyatları dibe vurdu: 123 TL yerine 99 TL…
Polis maaşlarına zamlar yolda! En düşük polis maaşı için o rakam işaret edildi: Temmuzda hesaplarda…

Güncel Haberleri