O illerde yaşayanlara çifte darbe! Havalar o kadar ısınacak ki geceler uykusuz geçecek

Son dakika haberi... Haziran ayında etkisini sürdüren yağışlar Temmuz ayı ile birlikte yerini sıcak hava dalgasına bırakmış durumda. Ülke genelinde etkisini sürdüren El Nino hava sistemini ile birlikte mevsimler iç içe geçmiş durumda. Vatandaşlar 'Hava sıcaklıklar artmaya devam edecek mi? Yağışlar tekrardan gelecek mi?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O illerde yaşayanlar dikkat! Uzmanlar uyardı, havalar cehennem sıcağına dönecek!

Türkiye bir süredir El Nino hava sisteminin etkisi altında ve mevsimler adeta iç içe geçmiş durumda. Temmuz ayı ile birlikte sıcaklıklar 30 dereceye kadar çıkarken ülke genelinde kavurucu sıcaklıklar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Hava durumu bugün nasıl? Hava sıcaklıkları artmaya devam edecek mi?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. O illerde yaşayanlara çifte darbe! Ünlü meteorologlar peş peşe uyardı. Havalar o kadar ısınacak ki geceler uykusuz geçecek! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bugün yurdun büyük bölümünün az bulutlu ve güneşli, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Yarından itibaren ülke genelinde az bulutlu ve güneşli hava hakim olacak. Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren batı kesimlerden başlayarak artacağı tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: SICAK HAVA DALGASI GELİYOR, UYKUSUZ GECELERE HAZIR OLUN

Ülke genelinde sıcak hava dalgası etkisini iyice arttırırken vatandaşlar güncel hava durumunu araştırmaya başladı. Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların hızla artacağını belirterek Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere 11.00 ile 16.00 saatleri arasında tüm vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunan Hava Forum, o illerde kavurucu sıcaklıkların geleceğini belirterek peş peşe uyarılarda bulundu. İşte o uyardı:

"İstanbullular, İzmirliler, Antalyalılar, Adanalılar, Mersinliler... Yüksek sıcakların yanında geceleri nem sıkıntısı da yaşayacağız. Maalesef "yastıkta kafa" terleten geceler bir iki güne başlıyor."

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

11 TEMMUZ 2023 SALI GÜNÜ

12 TEMMUZ 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

13 TEMMUZ 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

14 TEMMUZ 2023 CUMA GÜNÜ

15 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

QR kod tarih oluyor! Whatsapp Web kullananlara müjde... Bir devrin sonu
Medeni Kanun bu yüzden önemli! 15 kadınla evlendi, dördünden çocuk yaptı, paralarını alıp kayboldu
Kaza yapan gençlerin yanına gidince felaketi yaşadı! Şoke eden anlar anbean kaydedildi

Güncel Haberleri