Numuneler kötü çıktı! İşte denize girmenin yasaklandığı sahiller

Yüzme alanlarından alınan numunelerin bazılarında bakteriyolojik uygunsuzluk tespit edildi. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Lapseki sahillerinde denize girmek yasaklandı. Denize girmenin yasaklandığı tatil beldesindeki turizimciler ise pamdeniden sonra sektörü müsilajın vurduğunu belirterek 'bizi çok zor günler bekliyor' dedi. İşte denize girmenin yasaklandığı sahiller...

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yüzme alanlarından alınan numunelerin bazılarında bakteriyolojik uygunsuzluk tespit edildi. Değerlerin yüksek çıkması üzerine Lapseki sahillerinde denize girmek yasaklandı. Öte yandan işletmeciler de deniz salyasının neden olduğu kirlilikten dolayı endişeli olduklarını dile getirdi.

DALYAN PLAJI İŞLETMECİLERİ ENDİŞELİ

Dalyan Yüzme Alanı İşletmecisi Ogün Ustabaşı koronavirüsün ardından deniz salyası tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını aktardı. Sektörün sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Ustabaşı, “Sezonumuz başladı. Sektörümüz tehdit altındaydı. Şu anda da salya dolayısıyla deniz kirliliği söz konusu. Zannedersem çalışmalar başladı. İnşallah bir sonuç alırız. Sektörümüz büyük ölçüde etkilenmiş durumda. Bu salya olayı devam ederse bizi çok zor günler bekliyor. Sektörümüz içerisinde borcu olanlara Allah kolaylık versin" dedi.

İŞTE DENİZE GİRMENİN YASAK OLDUĞU SAHİLLER

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Lapseki sahillerinden alınan numuneler sonucunda Dalyan yüzme alanı ve Kökez mevkiinde denize girmenin sakıncalı olduğu bildirildi.

Konuya ilişkin Lapseki Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada; “Çanakkale İI Sağlık Müdürlüğünün göndermiş olduğu 2021 yılı Yüzme Suyu İzlem Noktaları Numune Alma Takvimi doğrultusunda 31.05.2021 tarihinde Kökez Mevki Yüzme Alanı ve Dalyan Yüzme Alanından alınan deniz suyu numunelerinin, Çanakkale Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan analiz sonuçlarına göre;

Kökez Mevki Yüzme Alanı Bölgesi: 1200 Enterokok, 1800 Escherichia Coli

Dalyan Plajı Yüzme Alanı Bölgesi: 1400 Enterokok, 1600 Escherichia Coli

Yüzme alanlarında bakteriyolojik uygunsuzluk tespit edilmiştir.

Bu sebeple, 2021 yılı deniz suyu numune alma planı doğrultusuna 14.06.2021 tarihinde alınacak numuneler sonuçlanana kadar belirtilen bölgelerde denize girilmesinin yasaklanarak gerekli önlemlerin alınmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"DENİZE GİRMEK BİRAN ÖNCE YASAKLANMALI"

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Hacettepe Üniversitesi’nde Çevre Sağlığı Bilim Dalı uzmanlarından Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz, müsilaj araştırmalarında koleraya yol açan bakteri miktarının oldukça yüksek bir seviyede çıktığına dikkat çekti. Yavuz, "Denize girilmesi bir an önce yasaklanmalı" ifadesini kullandı.

Sarıkaya, Yavuz'un sözlerini şöyle aktardı:

İklim değişikliği ciddi oranda artmasına neden oldu' dedi. Son 30 yılda deniz salyasının artışının çarpan şeklinde yükseldiğini belirten Doç. Dr. Yavuz, Bengaldeş’te, Bengal Körfezi’nde son dönem yaşanan gelişmeye dikkat çekti. Bu bölgede müsilaj ile birlikte kolera vakasının patladığını belirtti ve Marmara için yapılan araştırmada da koleraya yol açan bakteri miktarının oldukça yüksek bir rakama ulaştığına vurgu yaptı. Dolayısıyla daha biri bitmeyen salgına bir de kolera eklenirse varın durumu siz anlayın. O nedenle Marmara’da denize girmenin bir an önce yasaklanması taraftarı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Bakan Pakdemirli'nin övündüğü deniz patlıcanı ihracatı müsilaja neden oldu
Artık müsilaj adaları var! İstanbul sahillerinde iç acıtan görüntü
Balıkesir sahilleri müsilaja teslim

Güncel Haberleri