Nisan ayında 20 santimetre kar yağdı! Meteoroloji’den 11 il için sarı kodlu uyarı! O ilde eğitime ara verildi

Meteoroloji tarafından yayınlanan haftalık raporlar kapsamında 11 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bazı bölgelerde kar yağışının etkili olacağı belirtilirken kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı aktarıldı. İşte güncel hava durumu tahmin raporları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalar kapsamında ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtildi. Marmara'nın doğusu ile birlikte iç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışları etkisini gösterecek. Yağışların Osmaniye, Hatay, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Batman çevreleri Van’ın güney, Diyarbakır’ın doğu kesimlerinde kuvvetli olacağı belirtildi. İşte güncel hava durumu tahmin raporları…

HAVA SICAKLIKLARI NASIL OLACAK?

Ülkenin Batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının 2 ile 4 derece artacağı belirtildi. Doğu Anadolu'nun doğusunda ise hava sıcaklıkları 3 ile 5 derece arasında düşecek. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında bir değişiklik beklenmiyor.


Rüzgarın batı ve kuzeybatı ile doğu kesimlerinde güney yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren Hakkari çevrelerinde ise rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Osmaniye, Hatay, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Batman çevreleri Van’ın güney, Diyarbakır’ın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı uyarılar yapılırken sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.



Akşam saatlerinde Hakkari çevresinde güney yönünden esmesi beklenen rüzgar için önemli uyarılarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken yağışların aralıklı yağmur ve sağanak, bir yer yer gök gürültülü sağanak olarak görülmesi bekleniyor. Bölgenin kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışlarının etkili olması bekleniyor. Yağışların Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van'ın Güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Akşam saatlerinde Hakkari çevresinde güney yönünde kuvvetli Rüzgar bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Siirt ve Batman çevreleri ile Diyarbakır’ın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

NİSAN AYINDA KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYE ULAŞTI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışları etkisini gösteriyor. Van'ın Başkale ilçesinde nisan ayında kar yağışının 20 santimetreye kadar ulaştığı ölçüldü. 2.400 rakamla Türkiye'nin en yüksek yerleşim yeri olan Başkale'de görülen kar kalınlığının ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde etkisini gösteren yağışlar nedeniyle cadde ve Sokaklar göle döndü. Bazı köy yollarında heyelan meydana gelirken İlçe Kaymakamlığı 13 Nisan Perşembe günü Eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, "İlçemizde etkili olan yağış nedeniyle 13.04.2023 Perşembe günü eğitime 1 gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SARI KODLU UYARI YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar kapsamında bazı iller için uyarı yapıldı. Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Muş, Van ve Şırnak'ta sarı kodlu yağmur uyarısı yapılırken diğer bakır, Batman ve Iğdır'da ise sarı kollu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri