Milyonlarca öğrenci yararlanacak! İŞKUR'dan gençlere cep harçlığı müjdesi: Başvuru şartı var

İŞKUR, gençlerin mesleki deneyim kazanmaları, istihdam sağlanması ve uygun donanım kazanmaları için işbaşı eğitim programları düzenliyor. İŞKUR, bu programdan faydalanan kişilere günlük 359 TL para veriyor. İşte, İŞKUR işbaşı eğitim programları başvuru şartları...

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) düzenlediği işbaşı eğitim programlarında eğitim alan kursiyerlere günlük para ödemesi yapılıyor.

Sisteme kayıtlı iş arayışında olan gençlerin mesleki deneyim kazanmaları ve istihdama destek sağlamak için düzenlenen işbaşı eğitim programları düzenleniyor.

İŞKUR işbaşı eğitim programlarından faydalanan kişilere 359 TL günlük maaş ödeniyor. Bununla birlikte sisteme kayıt olmak için belirlenen bazı şartların sağlanması gerekiyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

En az beş sigortalı çalışana sahip olunmalı.

İŞKUR'a kayıtlı olunması gerekir.

İşbaşı eğitim programına dahil olacak şekilde katılımcı sayısına bakılarak sigortalı sayısı, işverene ait vergi numarası altında ve programın düzenleneceği ilde bulunan işyerleri için programın başlangıç ayından önceki on iki aylık dönem içinde yer almak koşulu ile son altı aya ya da altı aylık döneme dair olarak SGK'ya verilen sigortalı sayısını gösterir belgede yer alan toplam prim gün sayısının yüz seksene bölünerek hesaplanır

BAŞVURU İÇİN İŞVERENİN VERMESİ GEREKEN BELGELER NELER?

* Talep dilekçesi gerekir

* İşveren türüne bakılarak; ticaret sicil gazetesi, vakıf senedi, dernek tüzüğü, merkezin bulunduğu ile ait birlik veya oda kaydı belgelerinin aslı ya da noter onaylı örnekleri veya işverenin hukuki durumunu gösterir belge

* İmza yetki belgesi (Bu belge işverenin veya işverenin imzaya yetkili temsilcisinin imzasını gösterir belge niteliğinde)

* Ortaklık durum belgesi (İşverenin ortaklarını, ortaklık tipini ve hisse oranını göstermekte olan ticaret sicil belgelerinden biri)

* Aynı meslekte çalışanı olduğuna dair belge

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI NE KADAR SÜRÜYOR?

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabiliyor.

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanıyor.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmamak kaydıyla program düzenleniyor.

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saat ve günlük 240 günü geçmeyecek şekilde planlanabiliyor.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI MAAŞI NE KADAR?

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;

* İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 327,18 TL, öğrencilere 245,38 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 163,59 TL,

* Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 359,90 TL cep harçlığı ödeniyor.

* Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanıyor.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İşbaşı eğitim programlarına başvuru şartlarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezleri'nden ve İŞKUR'un esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3 internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilir.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler

Seçime böyle mi gidiyoruz
Davutoğlu’ndan Avrupa Birliği mesajı: İlişkileri devam ettirmekte kararlıyız
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu alıntıladı: Kimlikleri değil ortak hayallerimizi konuşma zamanı

Güncel Haberleri