2022-2023 eğitim-öğretim sezonunda iki haftalık sömestr (yarıyıl) tatili bu cuma alınacak karnelerin ardından başlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yarıyıl tatilinde bir ilk olan 'kış okulları' projesi hayata geçiriliyor.
'Bilim', 'sanat', 'matematik' ve 'İngilizce' olmak üzere 4 alanda, hazırlanan dijital içerikler, yarıyıl tatilinde ücretsiz olarak öğrencilerin erişimine açılacak.
MEB'DEN YARIYIL TATİLİNDE ÜCRETSİZ KURSLAR
Dijital içerikler 20 Ocak 2023 karne günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden tüm öğrencilerin erişimine açılacak.
Ücretsiz kurslar, 21 Ocak 2023 Cumartesi günü başlayacak ve 5 Şubat 2023 Pazar gününe kadar devam edecek.
4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenecek 5 grup, matematik ve İngilizce derslerinde açılacak kurslarda, etkinliklerden faydalanabilecek.
Bir öğrenci bu kursların her ikisine de başvurabilme hakkına sahip olacak.
BİLSEM DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI
Bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olacak.
Bir öğrenci, en fazla iki farklı atölye veya ders grubundan Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebilecek, haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılabilme hakkına sahip olacak.
YARIYIL TATİLİNE ÖZEL DİJİTAL MATERYALLER
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde yarıyıl tatilinde açılacak İngilizce ve matematik kursları için dijital ortamda yayımlanmak üzere öğrenci etkinlik materyalleri de hazırlandı.
İlköğretim düzeyinde 4. sınıftan 8. sınıfa kadar matematik ve İngilizce derslerinden ücretsiz kurslara ulaşabilecek.
Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleri için yarıyıl tatiline özel 5 ayrı dijital materyal de ilk kez öğrencilerin kullanıma sunulacak.
Matematik dersleri için 'Matematik ile Eğlenceli Kış', İngilizce dersleri için 'Winter Fun with English' olmak üzere dijital ortamdaki 2 yeni dergi hazırlandı.
Ayrıca okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olmak üzere 3 ayrı kademedeki öğrencilere yönelik güncel bilgilerin, eğlenceli etkileşimli içeriklerin yer aldığı 3 ayrı Bilim Sanat Dergisi de dijital ortamda ilk kez hazırlandı.