Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurt başvuru tarihleri, her yıl üniversite öğrencileri tarafından yakından takip ediliyor. Zira, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencileri KYK yurtlarından faydalanabiliyor.
Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkanı sağlanıyor, bu öğrencilerden yurtlarda hali hazırda kayıtlı olmayanlar ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapabilecek.
KYK YURT BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?
ÖSYM tarafından bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurt dışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan uluslararası öğrencilerin başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenecek süre içerisinde e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu web adresi üzerinden yapılıyor.
Değerlendirme sonuçları sonuc.gsb.gov.tr internet adresinden duyuruluyor.
KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?
KYK yurt başvuru tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK tarafından yurt ve burs başvuruları alınacak.
Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak. Bu nedenle e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, TC kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.
KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI
* Öğrencinin örgün eğitim veren bir yükseköğretim programına kayıtlı olması başvurunun ilk şartıdır. Öğrencinin ailesinin okulun bulundu şehrin dışında yaşaması (yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan, devlet koruması altında olan ve anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler hariç)
* 6 veya daha fazla süreli hapis cezası bulunmayan öğrenciler
* Öğrencinin daha önceden süresiz çıkarma cezası bulunmaması
* Uluslararası öğrencilerin ikamet izninin bulunması
* Asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmıyor olması (zorunlu staj hariç)
* Öğrencinin toplu yaşama düzenine uymayacak seviyede akıl, ruh ya da bulaşıcı bir hastalığının bulunmaması