İzinsiz Boğaziçi gösterilerine ilişkin dava ertelendi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili izinsiz gösteriye katılan 23 sanığın davası ertelendi. Mahkeme, olay yeri kamera görüntüleriyle sanıkların teşhise elverişli fotoğraflarının karşılaştırılması için dosyanın uzman bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin Kadıköy'de düzenlenen izinsiz gösterilerde kolluk görevlilerine taş ve benzeri cisimler atarak mukavemette bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 3 sanıkla avukatları katıldı. Duruşmada, gelmeyen diğer sanıkların avukatları da hazır bulundu.

Söz verilen sanık Muhammed Turgut, eğitimi için yurt dışına çıkması gerektiğini belirterek, hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi.

Sanık Gamze Nihal İyidoğan da yapılan çağrı üzerine Kadıköy Rıhtım'a gittiğini, yürüyüşe geçtikleri sırada polisin önlerini keserek gözaltına aldığını, ancak dağılın yönünde bir ihtarda bulunmadığını iddia etti.

'EN AZ 5 POLİS KOLUMU KIRMAYA ÇALIŞTI'

Olay zamanında toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasak olduğunu bilmediğini söyleyen kaydeden İyidoğan, "Ancak bilseydim yine de giderdim. En az 5 polis kolumu kırmaya çalışınca ben de kolumun kırılmasını engellemek için kendimi kapattım. Polislere görevlerini yaptırmamak için direndim. Olay nedeniyle pişman değilim." dedi.

Sanık İsmail Akbulut da sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine olay yerine gittiğini anlatarak, "Toplantı, gösteri ve yürüyüşün yasaklandığını bilmiyordum. Yasak olduğunu bilseydim de giderdim. Kadıköy Rıhtım'da 3-5 adım attık. Polisler müdahale etti. Gözaltına alındık. Ben polislere görevlerini yaptırmamak için direnmedim. Polisi darp etmedim. Fiziki direnişte bulunmadım. Olay nedeniyle pişman değilim. Çünkü basın açıklamasına gitmek suç değildir. Beraatimi talep ederim." şeklinde konuştu.

DAVA ERTELENDİ

Söz verilen sanıkların avukatları da müvekkilleri hakkında verilen adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, olay günü görev yapan polis ekiplerinin suçtan zarar gören sıfatıyla beyanlarının alınması için davetiye çıkarılmasına karar verdi.

Tüm sanıklar hakkında soruşturma aşamasında alınan "yurt dışına çıkış yasağı" şeklindeki adli kontrol tedbirinin devamına karar veren mahkeme, olay yeri kamera görüntüleri ile sanıkların teşhise elverişli fotoğraflarının karşılaştırılması yapılması için dosyanın uzman bilirkişiye gönderilmesine hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Boğaziçili 12 kişinin adli kontrol hükümleri kaldırıldı

Güncel Haberleri