İstiklal saldırısının yıl dönümünde dikkat çeken karar

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 99 kişinin ise yaralandığı terör saldırısının yıl dönümünde 24'ü tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davada 24 tutukludan 6'sının daha tahliyesine karar verildi. Öte yandan 25 Eylül'de de tutuklu sanıklardan 3 kişi tahliye edilmişti.

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde bir bankın üzerine bırakılan bombanın patlaması sonucu 6 kişi hayatını kaybederken, 99 kişi de yaralandı. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 24 tutuklu 36 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Ahlam Albashır’ın arasında bulunduğu 12 tutuklu sanık hazır bulundu. Bazı tutuklu sanıklar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

TUTUKLU SANIK FERHAT HABEŞ: SURİYE'DE SAVAŞTAN KAÇTIM

Tutuklu sanık Ferhat Habeş mahkemedeki savunmasında, "Ölenlere rahmet diliyorum. Suriye'de savaştan kaçtım. Türkiye'ye çalışmak için geldim" dedi. Tutuklu sanıklar tahliyelerini talep etti. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasını hazırlaması için dosyanın tarafına iletilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti Taksim'deki bombalı saldırının yıl dönümüne denk gelen duruşmada, sanıklar Mahmud Haso, Hadice Alkurdia, Salih Carkes, Hadir Carkes, Yasir Al Korali ve suça sürüklenen çocuk A.E.'nin yurt dışına çıkış yasağı koşuluyla tahliye edilmesine, bombayı koyan Ahlam Albashır'in de aralarında bulunduğu 18 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri