Halde bitmeyen hamsi kavgası

İstanbul Gürpınar Balık Hali’nde denize açılmayan balıkçılar ve hale balık almaya gelen esnaf arasında hamside fiyat gerginliği sürüyor. İstanbul Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği Başkanı Metin Akçay “25 ila 40 lira arasında sattığımız balıklar tekne maliyetini kurtarmıyor, sektör zarar ediyor” dedi.

İstanbul Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği (İSTANBUL DEMBİR) ile İstanbul Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) arasında yapılan toplantı sonucunda; balıkçılar denize açılmadı. Bu durum ise, hamsinin hale gelmemesine sebep oldu. Önceki gece esnaf ile balıkçı arasında yaşanan gerginliğe ilişkin denize açılmayan tekneciler, üretimin masrafları kurtarmadığını savundu.

Esnafın tepkisine karşı vatan haini ilan edildiklerini savunan balıkçılar, bekleme haklarını kullandıklarına dikkat çekti. İstanbul Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği Başkanı Metin Akçay (İSKOMDER) Başkanı Metin Akçay, balığın arz talep dengesinde düşüş yaşandığını bu sebepten dolayı değerlendirmelerde böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Balıkçılar hava muhalefetinden dolayı da denize açılamadıklarını dile getirdi.

İstanbul Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği Başkanı Metin Akçay (İSKOMDER) Başkanı Metin Akçay, “Bu karar avcılık yapan teknelerimizin almış oldukları bir karardı. Teknelerimiz özveri göstererek 18 gün boyunca bu mücadeleyi verdiler. Bir iki kişinin yapmış olduğu çekimlerle, tekneler bağlanmış, denize çıkmıyor, balıkların fiyatı pahalansın, yukarı çıksın, amaçları bu, bunu da halkımızla, balıkçı camiası ve balıkçımızı zor durumda, ağır ithamlar altında bıraktılar” diye konuştu.

Balıkçı Yavuz Hendem de şunları söyledi: Bu denize açılmama mevzusu değil. 20 gündür balıkçı para kazanamıyor. 29 lira ile denize çıktık mazot şu an 34 lira. Biz bunun altından bu şekilde kalkamayız. Tezgahlarda balıklar 100 lira, 150 lira. Madem balık satılmıyor, tezgahlardaki fiyatları biraz aşağı çekin, halkı tezgahlara çekin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri