El Nino sıcağını mumla arayacağız! Meteoroloji felaket saatini duyurdu

El Nino sıcağı dünyayı kavurmaya devam ediyor. Türkiye’ye günlerdir etkisini gösteren sıcaklar 50 dereceye yaklaştı. Denizler de ısınmaya başladı. Meteoroloji bu kez en sıcak gün için 21 Temmuz’a dikkat çekti. El Nino sıcağını mumla arayacağız. O saatte adeta kıyamet kopacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğlen saatlerinde güneş altında uzun süre kalmamaya dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, kavurucu sıcakların da artacağı duyuruldu. 21 Temmuz 2023 Perşembe günü için saat veren Meteoroloji “Sakın dışarı çıkmayın” duyurusu yaptı

Uzmanlar, öğlen vakti güneş altında uzun süre kalmanın sağlık açısından riskli olabileceğini belirtiyor. Güneşin şiddeti, ultraviyole indeksinde Türkiye’de zirveye çıkıyor ve bu durum erken yaşlanma, kırışıklık, göz problemleri ve cilt yanığı gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

O SAATTE GÜNEŞ ALTINDA KALMAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan animasyonlar da güneşin ultraviyole indeksindeki yüksekliği gösteriyor. Bu nedenle, özellikle saat 12:00-16:00 arasında güneş altında kalmamaya özen göstermek önem taşıyor.

SICAKTA DIŞARI ÇIKMAK İSTEYENLER BUNLARI YAPSIN

Uzmanlar, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için bazı önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor. Bu önlemler arasında şapka takmak, şemsiye kullanmak, güneş gözlüğü takmak, güneş kremi kullanmak ve açık renkli kıyafetler tercih etmek bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarına dikkat edilmesi, sağlığımızı korumak için önemli bir adımdır. Kavurucu sıcaklarla birlikte güneşin zararlı etkilerine karşı dikkatli olmak, sağlıklı bir yaz sezonu geçirmek için gereklidir.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri