Diyanet'e 50 KPSS puanıyla lise, önlisans, lisans mezunu 6 bin 200 personel alınıyor!

Kamu personel alımı Diyanet iş ilanı yayımlandı. KPSS'den en 50 puan alma şartıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt genelindeki teşkilatlarına 6 bin 200 personel memur alımı yapılacak. İşte, Diyanet personel alımı kadro dağılımı ve başvuru sayfası...

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında münhal bulunan 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak sözlü sınav sonucuna göre Diyanet Akademisi'ne aday din görevlisi (Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım) alımı yapılacak.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI YAPILACAK KADRO DAĞILIMI

* KKÖ (Kur'an Kursu Öğreticisi) 1300 personel

* İH (İmam-Hatip) 4 bin 600 personel

* MK (Müezzin Kayyım) 300 personel

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

* Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

* Başvurunun son günü itibariyle unvan gruplarına göre tabloda belirtilen öğrenim durumlarına sahip olmak

* 2022 yılı KPSS'den lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak

* Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak

* Hafız olmak (+hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için)

* Halen Başkanlığımız teşkilatında personel alımı yapılacak unvanlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak

* Adaylar sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir.

Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1. maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

YÜKSEKÖĞRENİM MEZUNU ADAYLAR İLE ELEKTRONİK ORTAMDA MEZUNİYET BİLGİLERİ BULUNAN ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ BAŞVURU İŞLEMLERİ

1) Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 26.12.2022- 06.01.2023 (saat 16.30) tarihleri arasında sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

2) Yükseköğrenim mezunu adayların lisans ve ön lisans öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir.

3) Elektronik ortamdaki başvuru ekranına öğrenim bilgileri gelen adayların başvuruları otomatik olarak onaylanacağından ayrıca il/ilçe müftülüklerine müracaat etmeyeceklerdir.

ELEKTRONİK ORTAMLARDA MEZUNİYET BİLGİLERİ BULUNMAYAN ORTAÖĞRENİM MEZUNU ADAYLARIN BAŞVURU İŞLEMLERİ

1) Ortaöğrenim bilgileri, ilgili kurumların elektronik ortamlarında bulunmayan adaylar 26.12.2022- 06.01.2023 tarihleri arasında sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden sınav için ön başvuru yapacaklardır.

2) Adaylar, ön başvurularını onaylatmak için 26.12.2022-06.01.2023 tarihleri arasında (saat 08.30- 16.30 arası) herhangi bir il/ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

3) Adaylar, başvuru onayı için Kimlik Belgesi (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport), Kontenjan grubuna göre öğrenim durumlarını gösteren mezuniyet belgesini ibraz edeceklerdir.

4) Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurt dışında bulunan veya askerlik görevini yerine getirmekte olan adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.

5) İl/ilçe müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayların sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır.

6) Başkanlığımız sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden ön başvuru yapmayan ve il/ilçe müftülüklerinde başvuru onay işlemini yaptırmayan adayların başvuru talepleri dikkate alınmayacaktır.

SINAVA ÇAĞIRMA, SINAVIN YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE KONULARI

* Başvuruların kontenjan grubuna ayrılan sayıdan fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının 3 (üç) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Bir grupta KPSS puan sırasına göre son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

* Başvuru sonucunda her bir grupta ilan edilen kontenjan sayısından daha az sayıda başvuru olması halinde veya sözlü sınav sonucunda her bir grupta yeterli sayıda başarılı adayın olmaması durumunda kalan boş kontenjanlar başvuru yoğunluğuna göre diğer gruplara (boş kontenjan sayılarının diğer gruplardaki toplam başvurulara oranı dikkate alınarak) aktarılabilecektir.

* Sınav sözlü olarak Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Tekirdağ, Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize, Van ve Yozgat illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.

* Adaylar, sözlü sınava girmek istedikleri sınav merkezini sınav başvuru ekranındaki ilgili kısımda tercih edeceklerdir. Başvuruların onaylanmasından sonra adayların sınav merkezi değişikliği talepleri dikkate alınmayacaktır.

* Sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından ilan edilecektir.

Sınav Konuları:

1) Kuran Kursu öğreticisi ve imam-hatip için:

a) Kur'an-ı Kerim (70 puan)
b) Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 puan)
c) Hitabet (10 puan)

2) Müezzin-kayyım için:

a) Kur'an-ı Kerim (70 puan)
b) Dini bilgiler (itikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 puan)
c) Ezan ve ikamet (10 puan)

* Sözlü sınava katılacak adayların yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan 'Aday Din Görevlisi Yeterlikleri' esas alınacaktır.

* Adaylar, sınav tarihi ve yerini belirten 'Sınav Giriş Belgesi' ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) sınava gelirken yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

* Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler

Milli Savunma Bakanlığı 2023 er erbaş alımları ekranı açıldı! Başvuracaklar çabuk olsun, 16 bin uzman alımı yapılacak
Bakan Bilgin resmen açıkladı: Yüz binlerce sözleşmeli personel kadroya alınıyor!
Zebra eti yenir mi? Müftülüğün fetvası tartışılıyor

Güncel Haberleri