Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'da savaşın ortasında kalan Türk vatandaşlarına uyarı

Sudan’da ordu ile Hızlı destek Kuvvetleri arasında çıkan çatışmalarda şimdiye dek 200’ü aşkın kişi öldü, bin yüz kişi ise yaralandı. Sokakların cesetlerle dolduğu ülkede bulunan 5294 Türk vatandaşı için Dışişleri Bakanlığı’ndan uyarı geldi. Bakanlık, açıklamasında, “Vatandaşlarımızın bu aşamada kapalı mekanlarda kalmayı sürdürmeleri büyük önem taşımaktadır” dedi.

Sudan’da cumartesi gününden itibaren devam eden çatışmalarda ordu ile isyancı ilan edilen Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki savaş devam ediyor.

Ülkede bulunan Türk vatandaşlarının akıbeti merak konusuyken Burri semtinde Türk vatandaşı Kubilay Dadük’ün evi de çatışmalarda zarar gördü. Dadük’ün evine isabet eden roketler nedeniyle 2 yaşındaki kızı Elin hayatını kaybederken kendisi ve eşinin ise yaralandığı öğrenilmişti.

BAKANLIKTAN TÜRK VATANDAŞLARA UYARI

Çatışmalar devam ederken Dışişleri Bakanlığı’ndan ise açıklama geldi. Bakanlık, Sudan’daki Türk vatandaşlarının durumunun yakından takip ettiğini belirterek, “Ülkedeki mevcut güvenlik koşulları seyahat etmeye uygun olmayıp, vatandaşlarımızın bu aşamada kapalı mekanlarda kalmayı sürdürmeleri büyük önem taşımaktadır. Uygun güvenlik ve lojistik koşullar oluştuğu takdirde arzu eden vatandaşlarımızın Sudan’dan ayrılmalarını teminen gerekli yönlendirme yapılacaktır” açıklaması yaptı.

Bakanlık, Sudan'daki kişilerin acil durumlarda Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni aramaları çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sudan'daki Türk büyükelçiliği duyurdu: Türk vatandaşları tahliye edilecek
ABD kurtarma operasyonunu tamamladı: Sudan’dan tahliyeler sürüyor
Türkiye Sudan için devrede: Erdoğan taraflarla görüştü

Güncel Haberleri