DEVA Partili Rızvanoğlu’ndan iktidara çağrı: Öğrenciler için ücretsiz içme suyu çeşmeleri yerleştirilmeli

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, suyun insanın günlük yaşamını devam ettirebilmesi için temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, okullarda ücretsiz içme suyu çeşmelerinin yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, suyun insanın günlük hayatını sürdürebilmesi için temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, okullarda ücretsiz içme suyu çeşmelerinin yerleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Rızvanoğlu, tüm okullarda öğrencilerin yeterli içme suyuna erişebilmesi amacıyla bir kampanya başlattı. Millletvekili Rızvanoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu bir soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sorular yönelterek kampanyaya ilk adımını attı.

"FİZİKSEL VE ZİHİNSEL GELİŞİMLERİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR"

Soru önergesinin gerekçesinde, düzenli su tüketmeyen çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde sorunlar yaşandığına dikkat çekildi. Rızvanoğlu, 2008 tarihli Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan bir değişiklikle okullarda temiz içme suyu bulundurulması zorunluluğunun getirildiğini ancak 2014 tarihli yönetmelikle bu zorunluluğun kaldırıldığını belirtti. Bu durumun velilerin maddi yükünü artırarak çocukların kantinlerde pet şişe suları satın almaya mahkum bıraktığını ifade etti.

"DURUMU OLMAYAN ÖĞRENCİLERİN İHTİYACI NASIL KARŞILANMAKTA"

DEVA Partili Rızvanoğlu, yanıtlanması istemiyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

1) Okullarda sürekli olarak sağlıklı ve yeterli miktarda içme ve kullanma suyunun bulundurulması zorunluluğunun kaldırılma gerekçesi nedir?

2) Çocukların su içme alışkanlıklarını geliştirmek ve içme suyu tüketimini teşvik etmek için okullarda hangi önlemler alınmaktadır?

3) Su temini ve sağlıklı içme suyu kaynaklarının korunması için sürdürülebilir uygulamaların teşvik edilmesi için neler yapılmaktadır?

4) Çocukların içme suyuna erişiminin sağlanması için hangi adımlar atılmaktadır?

5) Sürekli olarak sağlıklı ve yeterli miktarda içme ve kullanma suyu bulunduran okul sayısı kaçtır?

6) Çocukların okulda yeterli miktarda su içebilmeleri için okullarda su sebili veya arıtma su kullanımı gibi uygulamalara yer verilmekte midir? Yer verilmiyor ise, bu yönde bir çalışmanız mevcut mudur?

7) 2021 yılında Edirne Valiliğinin bütün devlet okullarına arıtıcılı su sebilleri koyacağı basına yansımıştır. Söz konusu proje gerçekleşmiş midir? Edirne Valiliği toplam kaç okula su sebili yerleştirmiştir?

8) Evinden su getiremeyen veya kantinden su alacak maddi durumu olmayan öğrencilerin içme suyu ihtiyacı nasıl karşılanmaktadır?

9) Su depolarının temizliği ve ilaçlanması düzenli olarak yapılmakta mıdır?

10) Su kaynaklarının korunması ve temiz içme suyunun sürdürülebilir bir şekilde sağlanması için yerel yönetimlerle iş birliği yapılmakta mıdır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri