EDA SANĞU
Ramazan Bayramı'nın son gününde tatilciler dönüş yoluna geçti. 18 Mart'ta açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti tartışması sürerken vatandaşlar köprü yerine yine feribotu tercih etti.
Öte yandan Erdoğan'ın geçiş ücretini '200 liracık' olarak açıklaması siyasi liderler ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, "Geçiş fiyatlarında garanti ettiğimiz rakam var biz o rakamı vatandaşımıza yansıtmıyoruz. Çanakkale Köprüsü'ne 200 lira diyorlar. Feribot ortalama 120 lira. Saatler süren bir yolculuğu 6 dakikaya düşürüyorsunuz onun karşılığında da 200 lira alıyorsunuz" çıkışı da dikkat çekmişti.
İstanbul ve Trakya’nın çeşitli kentlerdeki evlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. İskele Meydanı'ndan başlayan araç kuyruğunun, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’ne kadar yaklaşık 1 kilometre uzadığı görüldü.
Çanakkale'deki feribot kuyruğu yoğunluk haritalarına böyle yansıdı
45 bin araç geçiş garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü yeşile büründü
"GELİRKEN KULLANDIM 272 LİRA ALDI"
1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti tartışması sürerken kentte bilindik manzara yaşandı. Köprüyü fiyatından dolayı kullanmadığını belirten bir vatandaş, "Gelirken kullandım 272 lira aldı" dedi. GESTAŞ firması görevlileri geçişleri hızlandırmak için seyyar olarak kuyruktaki sürücülere bilet keserken, vatandaşlar feribot geçişi için 135 TL ücret ödedi.