Büyülü dünyanın kapıları açıldı! Herkes akın akın oraya gidiyor: Julius Ceasar meğer yıllardır o mağarada saklanmış…

Antik Roma çağlarının efsaneleri arasında yer alan Julius Ceasar’ın orduları yeniden ayaklandı. Galya savaşları döneminin bilinmeyen geçmişi bir bir gün yüzüne çıkıyor. Trabuc Mağaraları tarihin derinliklerine saklanmış gizli mirası gün yüzüne çıkardı. İşte geçmişten günümüze Ceasar'ın hikayesi...

Fransa'nın güneyinde yer alan Cévennes Ulusal Parkı tarihin gizli sayfalarına ışık tutuyor. Hem arkeologların hem de tarih meraklılarının yakından incelediği Trabuc Mağaraları büyük bir Gizemi ortaya çıkardı. Roma dönemine ait yaklaşık 100.000 askerin kalıntılarına tanıklık eden mağara turistlerin de akınına uğruyor. İşte geçmişten günümüze Ceasar'ın hikayesi…

ANTİK SAVAŞÇILAR YENİDEN HORTLADI


Yüzyıllardır insanları büyüleyen kireçtaşı mağarasının hikayesi bambaşka çıktı. Yaklaşık 500 metre uzunluğunda etkileyici bir atmosfere sahip olan Trabuc Mağaraları, sarkıtlar, dikitler ve yeraltı nehirleri ile büyülü bir dünyaya kapılarını açıyor. 1998 yılında bir grup arkeolog tarafında didik didik aranan Trabuc Mağaraları, derin bir gizemi gün yüzüne çıkardı. Yapılan araştırmalar sonucunda roma dönemine ait yaklaşık 100.000 askerin kalıntılarına ulaşıldı. Antik dünyanın kapılarını açan yeni araştırmalar bilim dünyasında da yankı uyandırdı.

CEASAR'IN ORDULARI ÇIKARILDI

Trabuc Mağaraları’ndan çıkarılan kalıntılar Galya savaşları sırasında Julius Ceasar'ın ordusuna ait olduğu düşünülen askerlerin izlerini taşıyor. Askerlerin mağara içerisinde nasıl hapsedildiği ve ne tür koşullar altında kaldığı gizemini koruyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama doğrultusunda mağaranın çökmesi ya da ani bir sel olayı nedeniyle askerlerin burada hapsolmuş olabileceği görüşü öne sürüldü.


Büyük bir hazine niteliği taşıyan Trabuc Mağaraları’nda kemik parçaları, silahlar ve diğer bulutlar birbirini incelemeye alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda antik savaşçıların kimlikleri ve yaşamları hakkında önemli ipuçları elde edildi. Mağaranın jeolojik yapısı ise o dönemdeki çevresel koşullar hakkında önemli bilgiler içeriyor.


Galya Savaşı döneminde Julius Ceasar'ın ordusunun stratejisi ise bu mağaralar içerisinde saklanmış. Antik savaş dönemindeki zorluklar ve askerlerin fedakarlıkları da gün yüzüne çıkarken geçmiş ve gelecek arasında büyük bir bağ kuruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri