Bitmiş pillerinizi sakın atmayın! Yeni proje başladı, toplanan piller karışıklığına hediye verilecek

Zaman zaman hepimizin elinde bitmiş piller bulunuyor. Çoğu kişi biten pillerini çöpe atsa da atık pillere yönelik öyle güzel bir proje başlatıldı ki toplanan piller karışıklığına hediye veriliyor...

Dünya çapında enerji ihtiyacının artmasıyla birlikte piller, günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bu, cihazlarımızı çalıştırmak ve taşınabilirliği sağlamak için kullanılan bu küçük güç kaynaklarının sıkça tükenmesine neden oluyor. Ancak, kullanılmış pillerin çevreye olan zararları konusundaki bilincin artmasıyla birlikte, bu soruna çözüm bulmak için harekete geçen şirketlerin sayısı da artıyor. İşte, Duracell'in çevre dostu bir adım atarak başlattığı kullanılmış pilleri toplama projesi hakkında detaylar.

BİTMİŞ PİLLERİNİZİ SAKIN ATMAYIN! YENİ PROJE BAŞLADI, TOPLANAN PİLLER KARIŞIKLIĞINA HEDİYE VERİLECEK

Duracell Türkiye, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yeni bir sosyal sorumluluk projesine başladı. 'Daha fazlasını yapma gücü' sloganıyla başlayan proje ses getireceğe benziyor. Duracell Türkiye CEO'su Kerem Sinanoğlu, 'Türkiye'de pil geri dönüşüm oranı yüzde 5'lerde gidecek çok yolumuz var. O nedenle yeni bir proje başlattık. Migros'a getirilip geri dönüşüm kutularına atılan biten piller karşılığında dezavantajlı okullardaki öğrencilere bilim seti hediye ediyoruz. 1 yıl sürecek proje kapsamında 4 ton pil toplayarak 4 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz' dedi. Duracell ve Migros' un hayata geçirdiği bu büyük projede toplanan piller kadar içinde kodlama araçlarının olduğu bilim setleri dezavantajlı okullardaki öğrencilere hediye edilecek. 1 yıl sürecek projede kodlama materyallerinin kullanılması konusunda öğretmenlere eğitimler de verilecek.

Duracell'in başlattığı kullanılmış pilleri toplama projesi, tüketiciye yönelik çevre dostu bir girişimi temsil ediyor. Şirket, bu proje kapsamında kullanılmış pillerin geri dönüşümünü kolaylaştırmak ve çevresel etkilerini en aza indirmek amacıyla bir dizi adım atıyor. Sinanoğlu, 'Birincisi azalt, ikincisi eğit, üçüncüsü ise topla. Azalt kısmında üretimimizden başlayarak doğaya saldığımız karbondioksiti olabildiğince minimuma indirmek ve karbon ayak izimizi sıfıra ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunun için Belçika'daki fabrikamızda yüzde 100 yeşil enerji kullanıyoruz. Bunu bir adım daha öteye götürerek bu sene itibariyle fabrikamızın çatısına 8 bin solar panel yerleştirdik. Böylece ihtiyacımız olan enerjinin yüzde 20'sini tamamen güneşten kendimiz üretmeye başladık. Ayrıca ürünlerimizi tüketicilere yüzde 90 oranında karton paketlerde ulaştırıyoruz. Plastiği hayatımızdan çıkarmayı amaçlıyoruz. Her yıl yaptığımız Ar-Ge çalışmalarıyla ürünlerimizin performansını daha yukarıya taşıyıp, uzun ömürlü piller üretmek temel hedefimiz' açıklamalarında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri